nieuws

Bouwt lobbyt tegen hogere Rc-waarde

woningbouw Premium

Bouwt lobbyt tegen hogere Rc-waarde

De positie van de verplichte ‘dikkere’ isolatieschil van nieuwbouwwoningen wankelt. Aannemers, corporaties en ontwikkelaars waarschuwen minister Spies af te zien van een hogere Rc-waarde van 5.

Bouwend Nederland, Aedes, de NEPROM en de NVB vrezen dat de kosten van een nieuwbouwwoning de pan uitrijzen met een hogere isolatiewaarde. Minister Spies neemt dat niet aan voor zoete koek en wacht eerst een onderzoek af. Uit dat onderzoek moet blijken of een Rc-waarde van 5 kosteneffectief is. “We verwachten de resultaten binnen een maand naar de Tweede Kamer te sturen”, verklaart een woordvoerder van Spies. “Vervolgens kan de reactie van de minister nog een maand op zich laten wachten”, voorspelt ze.

Reageer op dit artikel