nieuws

Wolseley ziet verkopen bij dochter Wasco teruglopen

woningbouw

Wolseley ziet verkopen bij dochter Wasco teruglopen

Het Britse bedrijf voor bouwtoebehoren Wolseley ondervindt groei in de VS maar aanhoudende zwakte in Europa. Wolseley meldt dat in zijn bericht over het halfjaar tot eind januari.

In die periode nam de omzet toe met 5 procent tot 8,18 miljard euro en de winst voor belastingen met 28 procent tot 300 miljoen. Bij de Nederlandse dochter Wasco liepen de verkopen verder terug, waardoor Wolseley hier doorgaat “met het afstoten van verlieslatende activiteiten”. Topman Ian Meakins spreekt van een “redelijke prestatie ondanks de aanhoudend moeilijke omstandigheden in Europa”. Zijn bedrijf haalt inmiddels 43 procent van de omzet uit de VS waar die verkopen ook weer met 9 procent zijn gegroeid. Volgens Wolseley is in de VS sprake van een bescheiden groei in het niveau aan nieuwbouw. Het bedrijf is daarom ook op kleine schaal weer bedrijven aan het overnemen. In Europa neemt de omzet in Scandinavië en Frankrijk nog licht toe met respectievelijk 5 en 4 procent, maar lopen de verkopen in Groot-Brittannië met 3 procent terug. Op de Franse markt hoopt Wolseley verder de verkoop van de bouwmarkten Brossette binnenkort af te ronden.

Reageer op dit artikel