nieuws

Toren Overhoeks in Amsterdam te koop

woningbouw

Toren Overhoeks in Amsterdam te koop

Toren Overhoeks naast het nieuwe EYE Filmmuseum aan de Amsterdamse IJ-oever is te koop. De gemeente nodigt iedereen uit een inspirerend plan in te dienen. De vraagprijs voor de bijna tachtig meter hoge kantoortoren bedraagt minimaal tien miljoen euro.

Er zijn volgens wethouder Van Poelgeest verschillende functies mogelijk. Hij denkt aan een mix van horecabedrijven , een hotel, een congrescentrum, culturele voorzieningen of kantoren. De begane grond en de bovenste verdieping van het gebouw moeten in elk geval een publieke functie krijgen. Ook verlangt de gemeente duurzaam hergebruik. Van Poelgeest verwacht de komende twee maanden veel inschrijvingen. “Er is geen plek te vinden die zo’n fenomenaal uitzicht over de stad biedt,” aldus de wethouder.De toren is al decennia het icoon van de Noordelijke IJ-oever. Het werd in de jaren zestig ontworpen door architect Arthur Staal.

Na het vertrek van Shell Nederland drie jaar geleden maakt het onderdeel uit van grootschalige bouwplannen van ING Real Estate en Ymere. Verslechterende marktomstandigheden maakt de ontwikkeling van Overhoeks echter ongewis.Bovendien trekt ING zich terug uit vastgoedontwikkeling.

Kijk voor meer informatie op de site van de gemeente Amsterdam

Kijk voor meer informatie over de Toren op de site Overhoeks.nl

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels