nieuws

Heijmans moet deel heiwerkzaamheden Fourty5High staken

woningbouw Premium

Heijmans moet deel heiwerkzaamheden Fourty5High staken

Heijmans moet ongeveer een derde van de funderingswerkzaamheden voor appartementencomplex Fourty5High in Amersfoort staken.

Het bouwbedrijf moet voor dit deel een alternatief funderingsplan opstellen. Dat heeft de gemeente besloten. Het college van Burgemeester en Wethouders wilde eigenlijk het hele project stil laten leggen, maar dat bleek juridisch onhaalbaar.

Sinds de start van de heiwerkzaamheden voor de 45 meter hoge woontoren klagen omwonenden en projectontwikkelaar Vahstal over schade aan hun panden. De gemeente kan naar eigen zeggen echter niet voor het hele project aantonen dat de heiwerkzaamheden tot gevaarlijke situaties of ernstige schade leiden. Dus gaat het grootste deel van het werk voorlopig door, mits de trillingen binnen de norm blijven. “Wij houden de vinger aan de pols”, zegt wethouder Pim van den Berg. “In het geval dat er trillingsoverschrijdingen zijn in de veilige zone zal het heien van de desbetreffende paal onmiddellijk worden gestaakt.”

Lees meer over Fourty5High op fourty5high.nl of op Urbika

Reageer op dit artikel