nieuws

Gemeentebestuur slaat plank mis bij projectontwikkeling

woningbouw

Gemeentebestuur slaat plank mis bij projectontwikkeling

Verschillende gemeentebesturen van Almelo hebben de plank misgeslagen bij grond aan- en verkoop op de Fortezzalocatie.

Dat blijkt uit het rapport De Slag om Fortezza van de Rekenkamercommissie. De gemeente deed in de jaren 2000-2011 zaken met projectontwikkelaar Van der Looy. Op de plek zou Residence Fortezza verrijzen met daarin winkels en woningen. Uiteindelijk ging een en ander niet door.

De communicatie- en informatievoorziening van college naar raad was niet zorgvuldig en niet tijdig. Volgens het rekenkameronderzoek zijn onder meer fouten gemaakt bij het afsluiten van contracten. Dit ging onvoldoende zakelijk. Daarnaast zijn afspraken onvoldoende vastgelegd.

Lees het rapport de Slag om Fortezza van de Rekenkamercommissie Almelo

Reageer op dit artikel