nieuws

Sneller energielabel bij nieuwbouw

woningbouw

Sneller energielabel bij nieuwbouw

De partners van het Lente-akkoord gaan samen met het ministerie van Binnenlandse Zaken een test houden waarin wordt gezocht naar een protocol waarmee met zo min mogelijk meerwerk tijdens de bouw en oplevering een rechtsgeldig energielabel kan worden vastgesteld. Deze moet zowel voor de woningbouw als de utiliteitsbouw gelden.

Het Lente-akkoord heeft eerder al aangedrongen op een energielabel voor de nieuwbouw. Nieuwe gebouwen zijn aanzienlijk energiezuiniger dan bestaande en kunnen dus rekenen op een goed energielabel.Door kopers een gebouw aan te bieden met een label A+ of hoger wordt de aantrekkelijkheid naar verwachting aanzienlijk vergroot. De uitkomsten van de EPC-berekening voor de bouwvergunning zijn echter niet voldoende om direct een label te kunnen afgeven. De test moet nu een protocol opleveren waarmee het label wel snel verstrekt kan worden.

Reageer op dit artikel