nieuws

Kabinet verwacht minder inkomsten uit Overdrachtsbelasting

woningbouw Premium

Kabinet verwacht minder inkomsten uit Overdrachtsbelasting

Het kabinet verwacht minder inkomsten uit de heffing van overdrachtsbelasting de halen. Dat blijkt uit de Najaarsnota die minister De Jager (Financiën) naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Deze zomer stelde de minister de verwachte inkomsten al met 0,6 miljard euro naar beneden bij. Aanleiding was toen de verlaging van de overdrachtsbelasting van zes naar twee procent.  Nu verwacht het kabinet de laatste maanden van het jaar circa 0,5 miljard euro op te halen. Deze prognose is “gebaseerd op de gerealiseerde ontvangsten tot en met oktober 2011, de ontwikkeling op de woningmarkt van de afgelopen paar maanden en de verwachting voor de laatste maanden van 2011”, schrijft de Jager in de Najaarsnota.

Bekijk hier de Najaarsnota 

Reageer op dit artikel