nieuws

Expertteam Eigenbouw blijft bestaan

woningbouw

Gemeenten kunnen nog zeker twee jaar een beroep doen op het Expertteam Eigenbouw. Dat heeft minister Donner (wonen) woensdag bekendgemaakt.

Woningen laten ontwikkelen door particulieren is nog steeds lastig, constateert de minister. In veel gemeenten is de organisatie ingesteld op grootschalige, seriematige bouw. Bovendien willen ontwikkelaars hun grond niet altijd verkopen aan particuliere zelfbouwers.

Om eigenbouw te stimuleren installeerde oud-minister Van der Laan vorig jaar een team van deskundigen. Dat team ondersteunt gemeenten bij het van de grond krijgen van projecten van particulier opdrachtgeverschap. In het afgelopen jaar was het Expertteam in 34 gemeenten actief.

Donner concludeert dat het inschakelen van deskundigen in een toenemend aantal situaties het verschil maakt. Om die reden gaat hij er twee jaar mee door.

Reageer op dit artikel