nieuws

BAM Woningbouw bouwt 111 woningen in Zaandam

woningbouw

BAM Woningbouw Alkmaar bouwt 111 woningen aan de Jan Bouwmeesterstraat in Zaandam.

De opdracht van woningbouwverenging Parteon omvat zowel koop- als huurwoningen en is onderdeel van de herontwikkeling van de Rosmolenwijk. De eerste bouwfase start eind september met de bouw van 32 overwegend huurwoningen. Daarna is de bouw voorzien van nog eens 79 woningen, waaronder enige tientallen koopwoningen. Zodra 70 procent is verkocht, kan volgens Parteon de bouw verder gaan.

Het bouwproject naar ontwerp van het JoustraReid Architecten maakt een einde aan de kaalslag in de Rosmolenwijk. Parteon sloopte de woningen aan de Bouwmeesterstraat al jaren geleden, maar raakte daarna door een veelheid aan nieuwbouwprojecten in de Zaanstreek in financiële nood.

Reageer op dit artikel