nieuws

Stimuleringssubsidie bouw blijft zonder resultaat

woningbouw

Stimuleringssubsidies voor woningbouw leveren nauwelijks extra woningen op en zijn dus weggegooid geld. Subsidies zouden de productie alleen naar voren hebben gehaald.

Dat komt naar voren uit een analyse van het Economisch Bureau van ING. In de regio’s die konden profiteren van het Besluit Locatiegebonden Subsidies (BLS) steeg de productie in 2009 bijna 10 procent ten opzichte van 2008, terwijl die in de rest van Nederland tegelijkertijd al afnam met 6,7 procent. Maar toen deze regeling in 2010 voorbij was, daalde productie in de BLS-regio’s 10 procent harder dan elders. Bij een gemiddelde afname van 32,5 procent, was die vorig jaar in de BLS-regio’s 35 procent, tegenover daarbuiten 25 procent minder woningen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels