nieuws

Hijswerk in Hatert

woningbouw

Hijswerk in Hatert

Wie goed kijkt, ziet rozenblaadjes in de geperforeerde aluminium balkons van de nieuwe woontoren Hart van Hatert in Nijmegen.

Giesbers-Wijchen legt de laatste hand aan de plaatsing van de 52 balkons, die stuk voor stuk verschillend zijn. Met een speciaal ontworpen hijsframe wordt de staalconstructie van de balkonvloer op zijn plek gehesen door medewerkers van De Staalfabriek uit Venlo. De constructie kan met het hijsframe onder de bovenliggende balkons worden ingehesen, zodat de aannemer met het afbouwen van de steiger mee van boven naar beneden kan werken. De afgelopen periode is zo per week een verdieping afgewerkt en worden nu de laatste balkons gemonteerd.

Het Hart van Hatert, dat gebouwd wordt in opdracht van corporatie Portaal uit Veenendaal, heeft een gietbouw betoncement casco en krijgt naast de aluminium gevelbeplating die doorloopt vanaf de balkons een houten afwerking. In de toren, ontworpen door 24H Architecten, komen 72 appartementen. De bouw is begonnen in februari 2010 en is naar verwachting in september klaar.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels