nieuws

Gemeente wordt woningontwikkelaar

woningbouw

De gemeente Zwolle werpt zich op als woningontwikkelaar. Om de woningbouw is de wijk Stadshagen vlot te trekken neemt de gemeente zelf 60 woningen voor haar rekening.

“Dit is bedoeld als een signaal naar de kopers en de ontwikkelaars, om het tempo erin te houden”, licht Erik Dannenberg, wethouder Wonen van de gemeente Zwolle de ongewone zet van de gemeente toe. “We zijn een groeistad, maar toch is er een sterke terugval in de woningproductie, van 800 á 900 voor de crisis naar 450 woningen per jaar. Ontwikkelaars zijn voorzichtiger geworden en kopers zijn kritischer.”

De gemeente Zwolle heeft eigen grond in het gebied, een belangrijke factor die het zelf ontwikkelen aantrekkelijk maakt. “We zijn meer afhankelijk van de markt als we het niet doen. Bovendien tikt de rente van de gronden behoorlijk door. Voor heel Stadshagen gaat het om tonnen per maand.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels