nieuws

Vlaardingen biedt vrije kavels aan

woningbouw

Om meer kapitaalkrachtige inwoners te trekken, verkoopt de gemeente Vlaardingen vrije kavels.

Als eerste project wordt in Vlaardingen-Noord een voormalig handbalveld beschikbaar gesteld met ruimte voor zes villa’s op 500 vierkante meter grond. Het is de bedoeling dat de villa’s een eigen gezicht krijgen, maar toch bij elkaar passen qua stijl en uitvoering. De architectuur van de huizen moet voldoen aan het bestemmingsplan, de stedenbouwkundige randvoorwaarden en de bouwverordening.

De eenheid die wethouder Versluijs nastreeft, ontstaat door een uniformiteit in onder meer de breedte, diepte en hoogte van de woningen, de kapconstructies en in stevige, monumentale gevels. Ook over het materiaalgebruik is nagedacht.

Reageer op dit artikel