nieuws

Ontwikkelaars zien dal pas in 2012

woningbouw Premium

Voorzitter Jo Goossens van de ontwikkelaarsorganisatie NVB voorspelt dat dit jaar in Nederland minder dan 50.000 woningen zullen worden opgeleverd.

Na een opleving tot hooguit 60.000 woningen in de tweede helft van 2012, duiken de aantallen in 2013 al weer onder de 50.000. “Per saldo verwachten we in 2011 per maand 1500 woningen te verkopen. Dat is 60 procent minder dan in de normale jaren voor de crisis”, verzucht Goossens in zijn brief aan het kabinet. De voorzitter van de NVB geeft diverse argumenten voor de stagnerende afzet. Zo beweegt de hypotheekrente zich in opwaartse richting en scherpen zowel de Autoriteit Financiële Markten als het Waarborgfonds Eigen Woningen de voorwaarden voor kredietverlening aan.

Reageer op dit artikel