nieuws

Crisiswet voorkomt vertraging bij bouw 700 woningen

woningbouw

De bouw van 700 nieuwe woningen in de gemeente Brummen loopt dankzij de Crisis- en herstelwet geen vertraging op.

De Raad van State verkaarde vanochtend een bezwaar van omwonenden ongegrond. Volgens hen zou er in het plan geen rekening zijn gehouden met de milieuzone rondom twee bedrijven die direct naast de geplande woonwijk liggen. Hoewel de omwonenden gelijk hebben, is het volgens de Raad van State niet aan hen hier tegen in te gaan, maar aan de twee bedrijven.

Zonder de Crisis-en herstelwet die oud-minister-president Balkenende vorig jaar maart lanceerde om bouwplannen te ontwaren van ingewikkelde bouwprocedures had het huizenproject in Brummen wel vertraging opgelopen. In deze tijdelijke wet is namelijk het ‘relativiteitsvereiste’ opgenomen. Dat betekent dat je als bezwaarmaker alleen mag opkomen voor je eigen belangen. Het is de eerste keer dat de Raad van State de Crisis- en herstelwet op deze manier toetste.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels