bouwbericht

Echte ‘Edese tuinwijk’ op Somaterrein

woningbouw 774

Echte ‘Edese tuinwijk’ op Somaterrein

Een eigentijdse, nieuwe en vooral groene woonwijk in het hart van Ede: zo wordt De Maander in de markt gezet. Bébouw Midreth – een Koninklijke VolkerWessels onderneming – ontwikkelt hier 57 woningen: 38 koop- en 19 huurwoningen.

Wonen

Bouwen 38 koop- / 19 huurwoningen volgens het concept MyOwnHome van projectontwikkelaar Bébouw Midreth op het vml. Somaterrein tussen het spoor / de Kerkweg / Verlengde Maanderweg. Start verkoop september 2019. Project 'De Maander'.

EDE GLD | Gegund | € 10.000.000 - € 50.000.000

Eind juli begint de gemeente Ede met het bouwrijp maken van het terrein, dat ook wel bekend staat als het Somaterrein. Hier stond tot voor kort het Soma-college, een school waar toekomstige machinisten van groot materieel werden opgeleid. Het gebouw is inmiddels gesloopt.

De Maander refereert aan buurtschap Manen, dat vroeger een zelfstandige buurt was in de gemeente. In 1911 zijn de laatste gronden gekocht en werd de buurt opgeheven.

Op zaterdag 7 september gaan de woningen in de verkoop, zegt projectontwikkelaar Jeroen de Bree van Bébouw Midreth. “Het is een bijzondere plek, middenin de bebouwde omgeving. Het ligt centraal in het land, middenin het groen, vlakbij de Veluwe en de zuidelijke Gelderse Vallei. Wij hebben gemerkt dat de woningmarkt in deze regio nog zeer veel groeipotentieel heeft.”

De Maander wordt een duurzame woonwijk met verschillende type woningen: van rijwoningen en tweekappers tot vrijstaande villa’s. Ook worden er huurwoningen gebouwd in het middeldure huursegment. Alle woningen worden energieneutraal en aangesloten op het warmtenet van Ede.

KDVK Architecten uit Noordwijk is verantwoordelijk voor het ontwerp van dit project. De woningen worden gebouwd volgens het MyOwnHome concept, het zelfbouwplatform van Bébouw Midreth. Daarbij staan de woonwensen van woningzoekers centraal. Binnen vastgestelde kaders kunnen woningzoekenden online hun woning samenstellen. In zo’n dertig stappen maken ze keuzes over onder meer het dak, dieptematen, indeling van de gevel, de positie van de ramen, de keuken en de badkamer. De woonwensen van de woningzoekers zijn leidend en de kosten direct inzichtelijk.

De wijk, volgens de gemeente ‘een echte Edese tuinwijk’, heeft een ruime opzet en bestaat straks uit vier deelgebieden: Maander Lint, Maander Park, Maander Poort en Maander Bos. Een romantische woonwijk met een dorps karakter, gezellige straatjes en veel groenstroken in allerlei soorten en maten, aldus De Bree. Bestaande bomen zullen zoveel mogelijk worden ingepast.

Het is de bedoeling dat in het eerste kwartaal van 2020 gestart wordt met de bouw van De Maander.


Plaats: Ede
Opdrachtgever: Bébouw Midreth
Ramingsgroep: 7 – 12 miljoen euro
Nummer: 507197


Uitgebreide informatie over dit project zien, inclusief alle contactpersonen en marktpartijen? Bekijk dit project op bouwberichten.nl. Heeft u een inhoudelijke vraag of opmerking, neem dan contact op met het redactieteam van Cobouw Bouwberichten: content@vakmedianet.nl

Reageer op dit artikel