bouwbericht

Doorstart Nyemarkt Grote Markt Lochem

woningbouw 1821

Doorstart Nyemarkt Grote Markt Lochem

Door het faillissement van het Twentse bouwbedrijf Saterslo uit Saasveld heeft de transformatie van het voormalige Rabobank-pand in Lochem een half jaar heeft stilgelegen, maar Friso Bouw uit Eibergen heeft de werkzaamheden overgenomen. Als alles volgens planning verloopt, is het project in de zomer van 2019 afgerond.

Wonen

Herontwikkelen vml. Rabobank kantoor tot 16 koopappartementen / 850 m2 commerciële ruimte in de plint aan de Markt 11. Project 'De NyeMarkt'. Na faillissement van bouwbedrijf Saterslo heeft het werk een tijd stil gelegen. Dit is in december 2018 hervat door aannemingsmaatschappij Friso.

LOCHEM | Uitvoering | € 2.000.000 - € 5.000.000

In het voormalige bankgebouw aan de Grote Markt, op een prominenten plek in het centrum van Lochem, komen zestien appartementen en een aantal winkels. De Nyemarkt, zo heet het project. Het gaat om zestien gelijkvloerse koopappartementen met vloeroppervlaktes tussen de 70 en 180 vierkante meter.

De appartementen zijn in opdracht van projectontwikkelaar NyStaete Group uit Oldenzaal ontworpen door L&O Architecten uit Haaksbergen. Directeur Eric Nijkamp van NyStaete Group wil met dit project volgens eigen zeggen graag invulling geven aan de wens om voor de lokale gemeenschap betaalbare stadsappartementen te ontwikkelen. “Er bestaat in Lochem namelijk een grote behoefte aan appartementen in het middensegment. Deze plek in het centrum is hiervoor uitermate geschikt.”

Het voormalige bankgebouw krijgt een nieuwe, moderne gevel. Er wordt voegloos gemetseld, verder komen er verschillende kleuren en gevelelementen, zodat het complex een aantal afzonderlijke panden lijkt. Met de vernieuwde uitstraling zal het pand volgens de eigenaar weer een passende en prominente plaats innemen op de Markt. Alle woningen beschikken straks over energielabel A: de appartementen krijgen HR++ glas, bovendien komen op het dak zonnepanelen te liggen.

De appartementen komen op de eerste en de tweede verdieping, de winkels op de begane grond. De lokale Rabobank keert terug naar dit pand, met een adviesbalie en enkele medewerkers. Verder komen er onder meer een gehoorwinkel en een kantoor van de ggz. Het complex beschikt over een overdekte parkeergelegenheid in het naastgelegen appartementencomplex De Brouwershof.


Plaats: Lochem
Opdrachtgever: NyStaete Group
Ramingsgroep: 2.5 miljoen euro
Nummer: 281708


Uitgebreide informatie over dit project zien, inclusief alle contactpersonen en marktpartijen? Bekijk dit project op bouwberichten.nl. Heeft u een inhoudelijke vraag of opmerking, neem dan contact op met het redactieteam van Cobouw Bouwberichten: content@vakmedianet.nl

Reageer op dit artikel