bouwbericht

Betaalbaar wonen aan de Almeerse kust

woningbouw 1955

Betaalbaar wonen aan de Almeerse kust

Vlakbij de Almeerse kust verrijst momenteel een nieuwe woonwijk: Zandpoort, in het Olympiakwartier West in Almere Poort. In totaal komen hier 550 woningen, waarvan 70% eengezinswoningen en 30% appartementen/hoogbouw. Ook kunnen mensen een zelfbouwkavel kopen.

Wonen

Bouwen 124 grondgebonden koopwoningen in het plan 'Zantpoort' tussen de Jesse Owensstraat en Zomerpelenstraat in het Olympiakwartier-West. Duurzaam project vanwege gasloos bouwen / stadsverwarming / EC 0,4. Gefaseerde bouw.

ALMERE | Gegund | € 10.000.000 - € 50.000.000

Bij het nieuwbouwproject, dat in april 2017 officieel van start is gegaan, is een aantal grote partijen betrokken: naast de gemeente Almere zijn dat Dura Vermeer, de Alliantie en Trebbe. Onlangs is gestart met de verkoop van de eerste fase van in totaal 124 koopwoningen. Deze koophuizen krijgen de naam ‘De Vonderij’. Het gaat om twee-onder-een-kap woningen, stadshuizen en rijwoningen vanaf 325.000 euro. De eerste fase (43 huizen) is zo goed als helemaal verkocht. In april wordt gestart met de verkoop van fase 2. Zeinstra Veerbeek Architecten heeft de woningen van De Vonderij ontworpen, in opdracht van Dura Vermeer Bouw Hengelo, tevens aannemer van het project. De koophuizen krijgen zandkleurige gevels en witte accenten, zoals houten hekwerken en veranda’s.

In Zandpoort brengt IkbouwmijnhuisinAlmere in totaal 51 zelfbouwkavels op de markt waarop particulieren hun eigen ontworpen huis kunnen (laten) bouwen. Een groot deel van deze zelfbouwkavels ligt verspreid in het duinlandschap. Ook zijn er kavels beschikbaar aan een wadi of een duinpad. De eerste bouwers zijn intussen gestart met de bouw van hun droomhuis.

De Alliantie heeft intussen 162 sociale huurwoningen in Zandpoort ontwikkeld: 120 eengezinswoningen en 60 appartementen. Volgens de gemeente Almere is de betaalbaarheid van wonen in Nederland een groot en groeiend probleem voor veel huishoudens die zijn aangewezen op een sociale huurwoningen. Daarom riepen de gemeente en het Woningbouwatelier in 2016 partijen in de bouwwereld op om duurzame en kwalitatief goede sociale huurwoningen met een maximale kale huur van 550 euro te bouwen, in combinatie met zo laag mogelijke energielasten. Trebbe en de Alliantie hadden die prijsvraag gewonnen. Op termijn komen er ook huurwoningen in de vrije sector.


Plaats: Almere
Opdrachtgever: Dura Vermeer Bouw Hengelo
Ramingsgroep: 17.5 miljoen euro
Nummer: 520063


Uitgebreide informatie over dit project zien, inclusief alle contactpersonen en marktpartijen? Bekijk dit project op bouwberichten.nl. Heeft u een inhoudelijke vraag of opmerking, neem dan contact op met het redactieteam van Cobouw Bouwberichten: content@vakmedianet.nl

Reageer op dit artikel