bouwbericht

Zaandijk krijgt nieuwe woonwijk: De Bannehoven

woningbouw 1657

Zaandijk krijgt nieuwe woonwijk: De Bannehoven

In Zaandijk, op de plek waar voorheen het gemeentehuis stond, verrijst een nieuwe woonwijk: De Bannehoven. De nieuwe woonbuurt bestaat uit 153 duurzame en levensloopbestendige woningen. BPD-T&G – een combinatie van BPD Regio Noord-West, Tervoort’s Bouwbedrijf en Vastgoed en Bouwbedrijf Van der Gragt – is de ontwikkelaar van de het project. Heren 5 Architecten heeft het plan ontworpen. Bewoners en bedrijven uit de buurt hebben ook meegedacht over het inrichtingsplan.

Wonen

Bouwen 153 duurzame en levensloopbestendige woningen (koop en huur waarvan 30% sociale huur) aan het Rooswijkplein op de vml.locatie van het oude gemeentehuis. Project 'Bannehoven'. In het project komen bebo- / senioren-starters- / kangoeroe- en zelfbouwwoningen (verdeling n.n.b.). Tervoort's Bouwbedrijf / Bouwbedrijf van der Gragt vormen samen T&G bouwcombinatie voor dit project. Het ontwerptraject wordt naar verwachting Q3 2019 afgerond. Najaar 2019 start verkoop.

ZAANDIJK | Gegund | € 10.000.000 - € 50.000.000

Het project kent een breed plan aan woningtypen (koop én huur) en richt zich op alle doelgroepen: jongeren, senioren, startende gezinnen, inwonende ouders (met zogenaamde kangoeroewoningen) of studerende kinderen. 30% Van de woningen is sociale huur. De woningen variëren van klein (45 vierkante meter) tot groot (meer dan 130 vierkante meter).

De woningen zijn volgens Heren 5 Architecten geïnspireerd op de aloude houtloodsen, met hun kenmerkende dakoverstekken en industriële kopgebouwen in de Zaanstreek.  Het plan is klimaatbestendig en duurzaam. Grasdaken en groen in de openbare ruimte ontlasten het rioolsysteem tijdens hevige regenbuien. Alle woningen worden gasloos.

De verkoop start vermoedelijk in de tweede helft van 2019. Als alles volgens planning verloopt, kan in het voorjaar van 2020 de eerste paal de grond in. Een jaar later – begin 2021 – worden de eerste woningen opgeleverd.

De gemeente Zaanstad, waar Zaandijk onder valt, wil graag tempo maken met de woningbouwproductie. De Bannehoven is een van de projecten uit de door het huidige college vastgestelde Top 16. Deze projecten krijgen prioriteit wat betreft gemeentelijke begeleiding om zo tempo te maken met de woningbouwproductie. De gemeente heeft de ambitie om 1000 nieuwe woningen per jaar te bouwen, waarvan 300 sociale huurwoningen. ,,De Bannehoven is een nieuwbouwproject dat staat voor de ambities van dit college’’, vertelde wethouder Songül Mutluer (Bouwen en Wonen) onlangs bij de presentatie van het inrichtingsplan van de nieuwe woonbuurt in Zaandijk.


Plaats: Zaandijk
Opdrachtgever: BPD – T & G
Ramingsgroep: 27 miljoen euro
Nummer: 507514


Uitgebreide informatie over dit project zien, inclusief alle contactpersonen en marktpartijen? Bekijk dit project op bouwberichten.nl. Heeft u een inhoudelijke vraag of opmerking, neem dan contact op met het redactieteam van Cobouw Bouwberichten: content@vakmedianet.nl

Reageer op dit artikel