bouwbericht

Nul-op-de-meter woningen in Leidsche Rijn

woningbouw 2422

Nul-op-de-meter woningen in Leidsche Rijn

Woningcorporatie Bo-Ex heeft een overeenkomst getekend met de gemeente Utrecht om 99 nul-op-de-meter-woningen te bouwen in Leidsche Rijn.

Grond-, Weg-, en Waterbouw en energie

Bouwen 99 nul-op-de-meter woningen, waarvan 65 appartementen 34 eengezinswoningen bestemd voor de sociale verhuur / energieneutraal buurthuis aan de Kamilleweg / Laurierweg / Kruidnagel in plan 'Hoge Weide'. Duurzaam project vanwege zonnepanelen / warmtepompen / gasloos bouwen. Installateurs bekend bij aannemer.

UTRECHT | Uitvoering | € 10.000.000 - € 50.000.000

In de wijk Hoge Weide worden 99 nul-op-de meter woningen en een energiezuinig buurthuis gebouwd. Het buurthuis wordt eigendom van de gemeente Utrecht. De woningen bestaan uit 65 appartementen en 34 eengezinswoningen bestemd voor de sociale verhuur, en liggen aan de Kamilleweg, Laurierweg en de Kruidnagel naast de bibliotheek Parkwijk.

Er worden ruim 1000 zonnepanelen op de daken van het appartementencomplex, de woningen en de bergingen geplaatst. Daarnaast worden dit gasloze woningen. De huizen krijgen geen stadsverwarming of gasnetwerk, maar worden voorzien van warmtepompen. Bij een gemiddeld energieverbruik hebben de bewoners geen energiekosten.

Hoogteverschillen

Hoge Weide ligt ten zuiden van Leidsche Rijn Centrum, evenwijdig aan de tunnel voor de A2. Hierdoor kent het gebied behoorlijke hoogteverschillen en onderscheidt het zich binnen Leidsche Rijn. Hoge Weide grenst in het noordwesten aan Graauwaart, aan de westzijde aan Parkwijk en in het zuiden aan de Langerakbaan. Het deel van Bo-Ex bevindt zich aan de noordzijde. Hoge Weide bevat daarnaast een gevarieerd programma, waaronder kantoren, een school, een speeltuin en maatschappelijke voorzieningen. Deze wijk ligt op loopafstand van Leidsche Rijn Centrum en op fietsafstand van de binnenstad van Utrecht.

Partijen

Het Project Hoge Weide is een ontwerp van Diederendirrix Architecten door Fabienne Riolo en Christopher Ho. Pieters Bouwtechniek is de constructeur. De adviseur voor de installaties is Verwey Raadgevend Technisch Bureau en Buro Nieman is erbij betrokken voor de bouwfysica, brandveiligheid en geluid. De woningen en buurthuis worden gebouwd door Koopmans Bouwgroep.

Conceptwoningen

De 34 eengezinswoningen realiseert Koopmans volgens haar eigen woonconcept beterBASIShuis. Kenmerkend voor deze woningen is de betaalbare prijs en een korte bouwtijd. De woningen hebben een afwerkingsniveau dat goed aansluit bij de wensen van een woningcorporatie. Daarnaast hebben de woningen zeer solide en flexibele plattegronden. Voor woningcorporaties zijn dit zeer aantrekkelijke woningen voor de sociale huursector.

Eind juli worden de bouwwerkzaamheden opgestart en het bouwterrein ingericht waarna Koopmans begint met de bouw van de woningen. Eind september volgen de appartementen en het energieneutrale buurthuis. De oplevering van het project staat gepland voor november 2019.

Hoofdafbeelding: Diederendirrix

Reageer op dit artikel