bouwbericht

Woningen op plek CBS-kantoor Voorburg

woningbouw 921

Woningen op plek CBS-kantoor Voorburg

Op de plek van het voormalige CBS-kantoor aan de Prinses Beatrixlaan in Voorburg verrijst Park070, een nieuwe woonwijk met 160 eengezinswoningen en 60 appartementen. Met 60.000 vierkante meter was het CBS-kantoor het grootste, leegstaande kantoor in Nederland. Het bestaande gebouw wordt duurzaam ontmanteld, de parkeergarage blijft echter bestaan. De sloper kan bijna alles van het materiaal recyclen, deels in het project zelf. Zo wordt de nieuwe openbare ruimte voor een deel ingericht met materialen uit het CBS-kantoor.

Wonen

Bouwen, na sloop CBS-gebouw (alleen de ondergrondse parkeergarage blijft behouden), 160 eengezinswoningen / 60 appartementen aan de Prinses Beatrixlaan 428. Project 'Park070'. Projectontwikkelaars werken samen als CBS B.V. Sloop is gestart en wordt uitgevoerd door VSM Sloopwerken B.V. Oplevering sloop zal eind augustus 2018 plaatsvinden. Bouwrijp maken van de locatie zal van september t/m december plaatsvinden. Verkoop is gestart 28 juni 2018. Duurzaam project vanwege WKO / regenwaterretentie.

VOORBURG | Gegund | € 10.000.000 - € 50.000.000

Park070 wordt een gasloze wijk. De energie die nodig is, komt onder meer van zonnepanelen en een Warmte Koude Opslag (WKO). Deze WKO haalt de warmte in de winter uit de bodem en zorgt er voor dat woningen in de zomer worden gekoeld. In Park070 wordt regenwater opgeslagen, om de tuinen mee te bewateren. In de nieuwe woonwijk – midden in het groen –  komen verschillende plekken waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten, bijvoorbeeld in de gezamenlijke binnentuin.

De historische atoomkelder van het CBS-gebouw wordt gerenoveerd en aangepast naar een parkeergarage met bergingen voor de bewoners. Ook komen hier deelauto’s en oplaadpalen voor elektrische auto’s.

Strategisch bouwen aan je netwerk?

Strategisch bouwen aan je netwerk?

Sloopbedrijf VSM is onlangs begonnen met de sloop van het kantoorkolos.  Bij de sloop komt 56.638 ton betonpuin vrij, en 5829 ton metselpuin. Dit puin wordt hergebruikt in de wegenbouw en betonindustrie. Overige sloopmaterialen worden gerecycled of hergebruikt, waaronder 7500 armaturen en gasontladingslampen. Grind- en betonplaten, betonnen kolommen en betonnen fietsenstallingen krijgen een nieuwe functie in Park70. Zo worden de kolommen in de openbare ruimte van de wijk hergebruikt als opstapjes.

De sloop van het gebouw is vermoedelijk dit najaar afgerond. In de zomer start de verkoop van de woningen. Als alles volgens planning verloopt, kan in het voorjaar van 2019 worden gestart met de bouw van Park070.


Plaats: Voorburg
Opdrachtgever: BPD en Schouten & De Jong Projectontwikkeling
Ramingsgroep: 25 miljoen euro
Nummer: 125730


Uitgebreide informatie over dit project zien, inclusief alle contactpersonen en marktpartijen? Bekijk dit project op bouwberichten.nl. Heeft u een inhoudelijke vraag of opmerking, neem dan contact op met het redactieteam van Cobouw Bouwberichten: content@vakmedianet.nl.

Reageer op dit artikel