bouwbericht

Metamorfose voor centrum Berkel en Rodenrijs

woningbouw Premium 1723

Metamorfose voor centrum Berkel en Rodenrijs

Het centrum van Berkel en Rodenrijs gaat flink op de schop. Waaijer Projectrealisatie en ABB Bouwgroep hebben vorige week een samenwerkingsovereenkomst met de gemeente Lansingerland ondertekend over de uitbreiding van het winkelcentrum van Berkel en Rodenrijs. Het plan bestaat onder meer uit de bouw van een supermarkt, winkels en horeca, met een totale oppervlakte van 5600 vierkante meter. Ook komt er een parkeergarage met plek voor circa 350 auto’s. Verder worden er circa 180 appartementen gebouwd. Daarvan is een groot deel bestemd voor starters op de woningmarkt. De betrokken partijen afspraken gemaakt over onder meer de planning, de financiën en de inrichting van de openbare ruimte.

Grond-, Weg-, en Waterbouw en energie

Uitbreiden Centrum Berkel en Rodenrijs. Het plan omvat 5.600 m2 aan supermarkt Lidl (2500 m2) / winkels / horeca (winkels en horeca totaal 3100 m2) / parkeergarage met ca.350 parkeerplaatsen / 180 appartementen in diverse prijsklassen waaronder woningen voor starters op een perceel van 3 ha. aan de westzijde van het centrumgebied ter hoogt van Westersingel / Rontgenstraat / Boerhaavestraat . Plan 'Berkel Centrum West'. Bestemmingsplanprocedure is gaande. Plan is verdeeld over 6 blokken. Blok 1; 99 appartementen / 317 parkeerplaatsen (waarvan 200 openbare parkeerplaatsen). Blok 2; 22 appartementen / 48 parkeerplaatsen. Blok 3; 17 appartementen / 18 parkeerplaatsen. Blok 4; 13 appartementen. Blok 5; 12 appartementen. Blok 6; 17 appartementen / 32 parkeerplaatsen.

BERKEL EN RODENRIJS | Ontwerp | € 10.000.000 - € 50.000.000

De gemeente wil het centrum van Berkel en Rodenrijs verder ontwikkelen als hoofdwinkelcentrum van Lansingerland. Dat heeft vooral te maken met de te verwachten groei van de gemeente: volgens prognoses groeit Lansingerland de komende tien jaar met 8000 inwoners. De gemeente – die momenteel zo’n 60.000 heeft – vindt het belangrijk om het voorzieningenniveau hierop af te stemmen. De oostzijde van Berkel en Rodenrijs is intussen herontwikkeld.

Er is nog geen definitief ontwerp, wel zijn er schetsen. Het ontwerpbestemmingsplan wordt vermoedelijk in mei gepresenteerd. Als alles volgens planning verloopt, kan in de tweede helft van 2019 worden gestart met de bouw van de uitbreiding van het winkelcentrum.

Naast de uitbreiding van het winkelcentrum wordt er meer gebouwd aan de westkant van het centrum. Op de locatie van de voormalige brandweerkazerne start aannemersbedrijf Batenburg deze maand met de bouw van De Werf, met daarin zes luxe appartementen. Ander project is Villa Berckendael, een kleinschalige, luxe particuliere zorgvilla voor senioren. Ook op de plek van het voormalige kantoor van 3B Wonen verrijst een appartementencomplex voor senioren. Opdrachtgever is Stichting Algemene Seniorenhuisvesting Berkel en Rodenrijs. Het gaat om negentien appartementen. Met de bouw wordt half april gestart.


Plaats: Berkel en Rodenrijs
Opdrachtgever: Gemeente Lansingerland
Ramingsgroep: 20 miljoen euro
Nummer: 255486


Uitgebreide informatie over dit project zien, inclusief alle contactpersonen en marktpartijen? Bekijk dit project op bouwberichten.nl. Heeft u een inhoudelijke vraag of opmerking, neem dan contact op met het redactieteam van Cobouw Bouwberichten: content@vakmedianet.nl.

 

Reageer op dit artikel