bouwbericht

De Hoge Regentesse: nieuwe blikvanger Den Haag

woningbouw Premium 2489

De Hoge Regentesse: nieuwe blikvanger Den Haag

De Hoge Regentesse, zo gaat de nieuwe eyecatcher aan de zuidkant van het centrum van Den Haag heten. Het gaat om een woontoren van circa zeventig meter hoog en telt 128 appartementen. Ook komt er een zelfstandige commerciële ruimte met een oppervlakte van zo’n 3000 vierkante meter.

Wonen

Bouwen woontoren met 128 appartementen / 3300 m2 commerciële ruimte / parkeergarage / fietsenstalling op de hoek Monstersestraat / Loosduinsekade. Project 'De Hoge Regentesse'. Hibex levert sandwich gevelelementen / balkons.

'S-GRAVENHAGE | Uitvoering | € 10.000.000 - € 50.000.000

Verder komt er een bovengrondse parkeergarage. De 23 verdiepingen tellende woontoren – die van een duurzaam WKO-systeem wordt voorzien – verrijst op de kruising van de Monstersestraat en de Loosduinsekade. De plek vormt een belangrijke oost-westverbinding van Den Haag HS naar Scheveningen.

Middensegment

HD Groep uit Rotterdam en Van Wijnen uit Hoofddorp zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling, architectuur en realisatie van de woontoren. Het ASR Dutch Core Residential Fund heeft alle appartementen intussen aangekocht. De commerciële ruimte is nog beschikbaar voor huur of koop. De woningen krijgen prijzen in het middensegment, aldus Robbert van Dijk van ASR Dutch Core Residential Fund. Volgens hem is Den Haag een snelgroeiende stad met een toenemende vraag naar huurappartementen is dit segment. ,,Daarbij is het een mooie kans om onze portefeuille in Den Haag uit de breiden.’’

Efficiënte kern

De bouwstructuur van de woontoren wordt volgens HD Groep gevormd door een efficiënte kern die zich centraal in de toren bevindt. ‘Bij de appartementen vormt de kwaliteit van het uitzicht, oriëntatie én bezonning de essentie van het ontwerp’. Gekozen is voor een ‘Haagse toren’ van zandkleurig baksteen. De buitenruimten, met oppervlaktes van zes vierkante meter of meer, zijn zo gesitueerd dat elke woning tweezijdig uitzicht heeft over Scheveningen, het centrum van Den Haag, Spuiforum of Rijswijk. De zes meter hoge commerciële plint krijgt een transparant karakter

Nog dit jaar wordt gestart met de bouw van De Hoge Regentesse. De bouw neemt ongeveer een jaar in beslag.


Plaats: Den Haag
Opdrachtgever: HD Groep en Van Wijnen
Ramingsgroep: 13 miljoen euro


Bekijk dit project op de site van Cobouw Bouwberichten.nl voor meer informatie. Met Cobouw Bouwberichten bent u als eerste op de hoogte van de laatste acquisitiekansen, zit u eerder en beter voorbereid aan tafel en realiseert u meer omzet door een vollere orderportefeuille.

 

Reageer op dit artikel