bouwbericht

Woningen in voormalige plateelbakkerij Schoonhoven

woningbouw 1429

Woningen in voormalige plateelbakkerij Schoonhoven

De voormalige plateelbakkerij aan de Wal in Schoonhoven krijgt een woonbestemming. Deze oude bakkerij, die in 1920 startte met de productie van fijnkeramiek, is intussen verhuisd naar een kleinere locatie elders. Plateelbakkerij Schoonhoven, in het centrum van de stad langs de Lek, maakt onder meer geschenken van aardewerk.

Wonen

Verbouwen voormalige plateelbakkerij tot 17 appartementen / bouwen 7 woningen aan de Wal / Molenstraat. Duurzaam project vanwege zonnepanelen / luchtwarmtepomp.

SCHOONHOVEN | Ontwerp | € 2.000.000 - € 5.000.000

In het monumentale gebouw – met binnenplaats – komen zeventien appartementen, zegt Corné van Roest van Verstoep Bouwadvies en Architectuur, tevens ontwikkelaar van het project. ,,Geen appartement is hetzelfde’’, aldus Van Roest. Het kleinste appartement heeft een vloeroppervlakte van circa veertig vierkante meter, het grootste appartement is 130 vierkante meter groot.

Oude schuilkerk

Veel historische details blijven behouden. Onderdeel van de fabriek zijn de restanten van een oude schuilkerk. De structuur van deze schuilkerk zal terug te zien zijn in de appartementen. Verder blijft een groot deel van de bestaande gevels behouden. Ze moeten echter wel flink gereinigd worden, bovendien komen er nieuwe kozijnen in. De rest van de voormalige bakkerij gaat ‘volledig op de schop’, zegt Van Roest.

Starters

Naast zeventien appartementen worden er zeven woningen gerealiseerd. Het gaat om grondgebonden woningen: een rij van drie grote en een rij van vier iets minder grote woningen, tegenover elkaar. De vier woningen hebben een entree aan de Molenstraat en zijn met name geschikt voor starters. De uitstraling van alle woningen sluit aan bij de karakteristieke kenmerken van de bestaande huizen in het historische centrum van Schoonhoven.

Zonnepanelen

De verkoop is twee weken geleden van start gegaan, de helft is intussen onder optie. In het najaar van 2017 wordt begonnen met de realisatie van de zeventien appartementen. De bouw neemt ongeveer een jaar in beslag. Met de bouw van de grondgebonden woningen wordt vermoedelijk in het voorjaar van 2018 gestart. De bouw neemt eveneens een jaar in beslag, aldus Van Roest. Op de daken komen zonnepanelen en de woningen worden verwarmd middels een luchtwarmtepomp.

Stadswoningen

Verstoep heeft onlangs een ander bijzonder project afgerond in het centrum van Schoonhoven: in het volledige gerenoveerde voormalige RK verenigingsgebouw zijn drie appartementen en een winkel/kantoorruimte gerealiseerd. Aan de andere zijde van dit project zat een bouwmarkt: hierin zijn vier stadswoningen gerealiseerd.


Plaats: Schoonhoven
Opdrachtgever: Verstoep Bouwadvies en Architectuur
Ramingsgroep: 2 miljoen euro


Bekijk dit project op de site van Cobouw Bouwberichten.nl voor meer informatie. Met Cobouw Bouwberichten bent u als eerste op de hoogte van de laatste acquisitiekansen, zit u eerder en beter voorbereid aan tafel en realiseert u meer omzet door een vollere orderportefeuille.

 

Foto's

Reageer op dit artikel