bouwbericht

Woonwijkje op locatie voormalig belastingkantoor Utrecht

woningbouw Premium 1009

Woonwijkje op locatie voormalig belastingkantoor Utrecht

Op de plek van het voormalige belastingkantoor aan de Gebrandystraat in Utrecht komt een nieuwe, kleine woonwijk met 487 huurappartementen. Het in onbruik geraakte belastingkantoor zelf – een betonnen kolos die gebouwd is rond 1980 – gaat tegen vlakte. TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep uit Enschede, die het pand in 2014 heeft gekocht van het Rijksvastgoedbedrijf, is de ontwikkelaar van dit project. Van der Linde architecten uit Deventer is verantwoordelijk voor het ontwerp.

Wonen

Bouwen, na sloop voormalig kantoor belastingdienst, 287 vrije sector huurappartementen / 200 studentenwoningen aan de Gerbrandystraat. Appartementen worden verdeeld over 3 wooncomplexen. Sloop start jan 2019.

UTRECHT | Gegund | € 10.000.000 - € 50.000.000

De te ontwikkelen locatie ligt langs de spoorlijn richting station Overvecht en op het kruispunt van de drukke Talmalaan, Brailledreef en Kardinaal de Jongweg. De bouw is een samenwerking tussen Koopmans en Bouwbedrijf Wessels uit Rijssen. Het al jaren leegstaande belastingkantoor gaat naar verwachting in de zomer van 2018 tegen de vlakte.

Negentien bouwlagen

De 487 woningen worden verspreid over drie gebouwen, aldus een woordvoerster van Koopmans Bouwgroep. Blikvanger is een in zwart baksteen opgetrokken woontoren met negentien bouwlagen. Hierin komen 205 woningen. De andere twee gebouwen zijn lager. In het lagere gebouw langs het spoor komen 200 studio’s voor studenten; langs de Gerbrandystraat zelf komt een gebouw met 82 appartementen. De woningen variëren in grootte tussen de vijftig en zeventig vierkante meter. De studentenstudio’s hebben een oppervlakte van 21 vierkante meter.

Verhoogd leefdek

De nieuwbouw vormt een driehoek. Tussen de drie gebouwen komen een verhoogd leefdek, met daaronder parkeervoorzieningen. Het buitenterrein wordt ingericht naar een plan van landschapsarchitect Poelmans Reesink uit Arnhem. Voordat kan worden begonnen met de bouw van het nieuwe woonwijkje, moet het bestemmingsplan worden gewijzigd. Deze procedure is volgens Koopmans eind 2017, begin 2018 afgerond.

Met Syntrus Achmea Real Estate & Finance bestaat overeenstemming over de verkoop van de 487 appartementen. Op dit moment worden nadere plannen verder uitgewerkt in definitieve contracten, aldus Koopmans.


Plaats: Utrecht
Opdrachtgever: Koopmans Bouwgroep
Ramingsgroep: 40 miljoen euro


Bekijk dit project op de site van Cobouw Bouwberichten.nl voor meer informatie. Met Cobouw Bouwberichten bent u als eerste op de hoogte van de laatste acquisitiekansen, zit u eerder en beter voorbereid aan tafel en realiseert u meer omzet door een vollere orderportefeuille.

Foto's

Reageer op dit artikel