bouwbericht

Wonen op een voormalig soepfabrieksterrein

woningbouw 2893

Wonen op een voormalig soepfabrieksterrein

Het voormalige fabrieksterrein van Knorr in Loosdrecht wordt herontwikkeld tot een woonpark met 41 woningen en twee appartementencomplexen. Het project geeft de naam Erve Knorr meegekregen.

Wonen

Bouwen 24 twee-onder-één-kap koopwoningen (oplevering dit jaar) / 1 vrijstaande koopwoning / 16 rijwoningen / 52 koopappartementen verdeeld over 2 complexen (15 en 24 meter hoog) (oplevering Q2-2019) op voormalig Knorr-terrein aan de Rading / Molenmeent. Project 'Erve Knorr'. Duurzaam project vanwege zonnepanelen bij de woningen en appartementen. Vaste installateurs bekend bij aannemer.

LOOSDRECHT | Uitvoering | € 10.000.000 - € 50.000.000

De fabriek, waar decennialang onder meer soep werd gemaakt, sloot in 2008 de deuren. Samen met Beryllus Gamma verwierf Reshape Properties uit Naarden het complex aan de Rading in 2015. Aalberts Bouw uit Loosdrecht is aangetrokken als aannemer. Jan Bloemendal Architecten uit Nijkerk en OPL Architecten uit Utrecht hebben de woningen ontworpen. Erve Knorr ligt aan de rand van Loosdrecht en dichtbij Hilversum-Zuid. Om de hoek liggen winkels, een natuurgebied, de Loosdrechtse Plassen en sportvelden. Vrijwel alle woningen zijn intussen verkocht.

Fabriek gaat tegen de vlakte

Het oude fabriekscomplex moet tegen de vlakte, zegt directeur Jos Paardekooper van Reshape Properties. “De gebouwen zijn niet bruikbaar. We hebben echt alle mogelijkheden bekeken, maar slopen en nieuwbouw is de enige optie. Maandag starten we met slopen. Daarna moet de grond nog gesaneerd worden.’’

Erve Knorr bestaat uit drie types woningen: type Veld (hoek- en tussenwoningen), type Brink (twee-onder-een-kap woningen) en type Park (vrijstaand). Het betreft koopwoningen. Tegelijkertijd worden op het terrein twee appartementencomplexen gebouwd, met 20 sociale huur- en 33 middeldure huurappartementen. Woningcorporatie De Alliantie wordt eigenaar van 20 sociale huurwoningen, zo is deze week bekend geworden.

Het worden energiezuinige woningen, op het dak komen zonnepanelen. Paardekooper verwacht dat in het vierde kwartaal van dit jaar gestart kan worden met de echte bouw, zodat de eerste woningen eind 2018 opgeleverd kunnen worden.


Plaats: Loosdrecht
Opdrachtgever: Reshape Properties BV
Ramingsgroep: 10 miljoen euro


Bekijk dit project op de site van Cobouw Bouwberichten.nl voor meer informatie. Met Cobouw Bouwberichten bent u als eerste op de hoogte van de laatste acquisitiekansen, zit u eerder en beter voorbereid aan tafel en realiseert u meer omzet door een vollere orderportefeuille.

Foto's

Reageer op dit artikel