bouwbericht

Tien villa’s in voormalig kassengebied Leidschendam-Voorburg

woningbouw 809

Tien villa’s in voormalig kassengebied Leidschendam-Voorburg

Vergrijsd hout, zachtgele of grijze bakstenen en dakpannen van lei: het zijn materialen die worden gebruikt voor de bouw van tien villa’s op locatie ‘De Bosrand’, in het plangebied Vlietvoorde (gemeente Leidschendam-Voorbrug).

Wonen

Bouwen 10 luxe villa's in landgoedsetting op locatie 'De Bosrand' aan de Veurseweg / Noortheylaan. Project 'Buitenvoorde', onderdeel deelgebied 'Vlietvoorde' in ontwikkelingslocatie Duivenvoordecorridor. Villa's worden energieneutraal opgeleverd. Andrew van Egmond is landschapsarchitect. Verkoop is gestart.

LEIDSCHENDAM | Gegund | € 2.000.000 - € 5.000.000

Projectontwikkelaar Blauwhoed heeft de tender voor dit project gewonnen, zo is begin deze maand bekend gemaakt. ZILT architecten heeft de villa’s ontworpen. Verder is landschapsarchitect Adrew van Egmond bij dit project betrokken.

De villa’s refereren qua vorm aan boerderijen en sluiten qua architectuur aan op de omgeving, aldus de architect. De woningen worden energieneutraal opgeleverd. Bewoners kunnen er zelf voor kiezen om er nul-op-de-meter woningen van te maken. Blauwhoeds plan gaat Buitenvoorde heten. Buitenvoorde heeft een oppervlakte van 2,3 hectare. De villa’s staan vrij in het veld, met groene overgangen tussen het openbaar gebied en privégebied.

Kassengebied

Buitenvoorde is het eerste plan in Vlietvoorde, een voormalig kassengebied. Wethouder Bianca Bremer van de gemeente Leidschendam-Voorburg is blij dat nu echt gestart kan worden met de ontwikkeling van een ‘prachtig woon-, natuur- en recreatiegebied’. ,,In de uitvraag naar de marktpartijen hebben we extra groen in dit gebied en voor het duurzaam bouwen van woningen en buitenruimte.’’

Groene corridor

Vlietvoorde is een groene verbindingszone dichtbij het stedelijke gebied van Den Haag en Leiden en verbindt de polders van het Groene Hart met de duinen, het strand en de zee. Het gebied wordt aan de noordkant begrensd door de spoorlijn Leiden-Den Haag; kanaal de Vliet vormt de zuidgrens. In dit gebied was tot voor kort veel glastuinbouw. Deze tuinbouw wordt komende jaren vervangen door een groene, open inrichting. Om deze groene corridor te financieren, wordt op meerdere locaties woningbouw mogelijk gemaakt. Ook de gemeente Voorschoten en de provincie Zuid-Holland zijn nauw bij herontwikkeling van dit gebied betrokken.

Als alles volgens plan verloopt, worden de tien villa’s eind 2018 opgeleverd.


Plaats: Leidschendam-Voorburg
Opdrachtgever: Blauwhoed
Ramingsgroep: 2 miljoen euro


Bekijk dit project op de site van Cobouw Bouwberichten voor meer informatie. Met Cobouw Bouwberichten bent u als eerste op de hoogte van de laatste acquisitiekansen, zit u eerder en beter voorbereid aan tafel en realiseert u meer omzet door een vollere orderportefeuille.

Reageer op dit artikel