bouwbericht

Nieuwbouwlocatie Zevenhuizen-Zuid krijgt steeds meer vorm

woningbouw 374

Nieuwbouwlocatie Zevenhuizen-Zuid krijgt steeds meer vorm

Zevenhuizen-Zuid, met circa 1400 woningen een van de grotere nieuwbouwlocaties van het land, krijgt steeds meer vorm. Thunnissen Ontwikkeling en Synchroon (een dochteronderneming van TBI Holdings) starten 7 juni met de verkoop van 110 nieuwe woningen. Deze woningen worden gebouwd in het Koningskwartier, een deelgebied van Zevenhuizen-Zuid.

Wonen

Bouwen 32 koopwoningen aan de Zuidplasweg. Onderdeel plan 'Koningskwartier', deelplan 2B. Duurzaam project vanwege zonnepanelen.

ZEVENHUIZEN | Opgeleverd | € 2.000.000 - € 5.000.000

Thunnissen bouwt er  een intiem woonhof van 85 woningen in een dorpse, Oudhollandse stijl. Het gaat om grondgebonden koopwoningen, geschakelde herenhuizen, ruime twee-onder-een-kap woningen en herenhuizen. Synchroon start diezelfde dag met de verkoop 25 woningen: hofwoningen, half vrijstaande singelwoningen en een vrijstaande singelvilla. Thunnissen gaat alle 110 woningen, dus ook de 25 van Synchroon, bouwen.

Parkeerkoffers

Het Koningskwartier ligt op loopafstand van het bestaande dorp. De wijk is groen opgezet en telt meerdere pleintjes. ,,Om te voorkomen dat het straatbeeld wordt gedomineerd door auto’s, komen er zogenaamde parkeerkoffers: deze koffers zijn ingepakt met groen’’, aldus een woordvoerder van Thunnissen. Met deze opzet krijgt het Koningskwartier volgens Thunnissen een dorpse uitstraling die naadloos aansluit bij de bestaande bebouwing in het dorp.

Groen, rust en veiligheid

Zevenhuizen-Zuid bestrijkt het gebied tussen de Noordelijke Dwarsweg, de Knibbelweg, de N219, de Zuidplasweg en het Nijverheidscentrum. Tot 2024 zullen hier ongeveer 1400 woningen worden gebouwd. Verschillende partijen zijn bij de ontwikkeling van deze forse dorpsuitbreiding betrokken. Naast Thunnissen en Synchroon zijn dat de gemeente Zuidplas en Gebiedsontwikkelingsmaatschappij (GOM) Zuidplaspolder. GOM is een combinatie van AM, Amvest, ASR, Heijmans en Woonbron. Per fase stelt het college van b en w een uitwerkingsplan vast. De eerste fase heet Zevenrozenhof en is in 2015 opgeleverd. Zevenhuizen-Zuid wordt volgens de gemeente Zuidplas ‘een nieuwe, betaalbare woonomgeving voor jong en oud met veel groen, rust en veiligheid’. Het ligt tussen Rotterdam, Gouda en Den Haag.


Plaats: Zevenhuizen
Opdrachtgever: Thunnissen Ontwikkeling en Synchroon


 

Reageer op dit artikel