bouwbericht

Vrije kavels op een eeuwenoud landgoed Der Boede

woningbouw 317

Vrije kavels op een eeuwenoud landgoed Der Boede

Een buitenkans voor mensen die altijd al eens op een landgoed hebben willen wonen: op Buitenplaats Der Boede in het Zeeuwse dorpje Koudekerke worden 22 vrije kavels aangeboden. Kopers kunnen hier binnenkort hun eigen droomvilla realiseren. De buitenplaats ligt op het Zeeuwse eiland Walcheren, tussen Noordzeestrand, Vlissingen en Middelburg, aan de rand van het dorp.

Wonen

Bouwen 22 villa's op vrije kavels / herontwikkelen landhuis 'Der Boede' tot wonen / zorg / kantoor / bed & breakfast aan de Vlissingsestraat 19 / Laan der Boede 1. Kopers van een villakavel kunnen een keuze maken uit de 4 genoemde architectenbureaus en ze kiezen ook zelf een eigen aannemer. Kavels zijn Q3 2018 in de verkoop gegaan. Installateurs zijn bekend bij de verschillende aannemers die de woningen gaan bouwen. Kavel 8 en 9 van dit project wordt ingaande Q2-2019 gestart met 2 vrijstaande woningen. Kavel 10 is reeds gestart met de bouw van een vrijstaande woning.

KOUDEKERKE | Uitvoering | € 5.000.000 - € 10.000.000

De kavels, sinds kort in de verkoop, zijn riant: van 1200 tot ruim 5200 vierkante meter. De goedkoopste kavel kost 365.000 euro. Ook Huis Der Boede zelf, een rijksmonument, staat te koop. Het landgoed heeft een totale oppervlakte van 5,4 hectare. De tuin wordt in ere hersteld.

Kopers hebben veel vrijheid

Ontwikkelaar van dit project is Buitenplaats Der Boede BV en bestaat uit enkele private investeerders, zegt Floris Landsbergen van Flex Vastgoed. Hij is gedelegeerd ontwikkelaar namens de huidige eigenaren van het landgoed. “Vanwege de locatie is dit natuurlijk een heel bijzonder project. Wat het extra bijzonder maakt, is het feit dat kopers veel vrijheid hebben. Om een idee te krijgen wat allemaal mogelijk is, hebben wij vier gerenommeerde architecten gevraagd om woningontwerpen te maken. Iedere architect laat daarbij zijn eigen stijl zien. Kopers kunnen met een van deze architecten in zee gaan, maar zijn dat niet verplicht: ze mogen ook zelf een architect benaderen.’’

Kanjersubsidie

Huis Der Boede was in het verleden een groot verpleeghuiscomplex, maar staat al jaren leeg. De geschiedenis van ‘Der Boede’ begint in 1188, toen nog een slot. Dit slot werd in 1745 door brand verwoest. Het huidige Huis Der Boede werd in 1752 opgeleverd. Dankzij een Kanjersubsidie kon het gehele casco van het huis in 2005 worden gerestaureerd, zegt Landsbergen. Zo is het complete dak vervangen.

De toekomstige eigenaar kan de binnenzijde van dit monument geheel naar eigen smaak inrichten. Het bestemmingsplan maakt diverse bestemmingen mogelijk, aldus Landsbergen. ,,Mensen kunnen er een permanent of tijdelijk woonhuis van maken, maar meerdere appartementen, kantoorruimten, een bed and breakfast of een combinatie hiervan is ook mogelijk.’’

Afhankelijk van de verkoop verwacht Landsbergen dat dit najaar kan worden begonnen met de aanleg van de infrastructuur.


Plaats: Koudekerke
Opdrachtgever: Buitenplaats Der Boede BV
Ramingsgroep: nog niet bekend


 

Reageer op dit artikel