bouwbericht

Oegstgeest krijgt moderne kasteeltorens

woningbouw 266

Oegstgeest krijgt moderne kasteeltorens

Op een steenworp afstand van het in de zeventiende eeuw gebouwde kasteel Oud-Poelgeest in Oegstgeest verrijzen binnenkort twee moderne kasteeltorens: Lancelot en Arthur.

Wonen

Bouwen 52 appartementen (huur/koop aantallen n.n.b.) verdeeld over 4 torens / ondergrondse parkeergarage aan de Adriaan van Royenlaan. Project 'De Kasteeltorens'. Eerst zullen 2 torens ('Lancelot' / 'Arthur') worden gebouwd, fase 1 (oplevering september 2018). In een tweede fase worden de torens 'Lucan' en 'Cador' gebouwd, fase 2 (bouw gestart begin 2018). Dit project hoort bij project 504813.

OEGSTGEEST | Uitvoering | € 5.000.000 - € 10.000.000

De torens, gelegen aan de Adriaan van Royenlaan, zijn vernoemd naar enkele Ridders van de Ronde Tafel.

Hoornveste uit Wognum is opdrachtgever van het project, Scholtens Projecten, eveneens uit Wognum, heeft de twee torens in de verkoop. SVP-Architektuur en Stedebouw uit Amersfoort heeft de torens ontworpen. Het project bestaat in totaal uit 54 appartementen, verdeeld over vier woontorens. De andere twee torens gaan Lucan en Cador heten.

Scholtens Bouw is vorige week begonnen met de bouw van Lancelot en Arthur, zegt Tineke de Blank van Scholtens Projecten. ,,Er wordt gebouwd op veenachtige grond. Voor de aanleg van de parkeerkelder is het aanpalende dijklichaam daarom versterkt met een damwandconstructie.’’

De torens zijn volgens De Blank ontworpen met schuine zichtlijnen. ,,Net zoals vroeger ook gebeurde bij kastelen.’’ De appartementen worden aangesloten op de stadsverwarming.

Dit project is het laatste puzzelstukje van Poelgeest, aldus De Blank. De appartementen komen aan de noordrand van de wijk. Bewoners hebben straks weids uitzicht over het naastgelegen natuurgebied met rietlanden. Dit natuurgebied gaat over in de Kagerplassen.

Op één laag van een toren komen twee appartementen, behalve op de bovenste verdieping: daar komt een penthouse. Het gaat om drie-, vier- en vijfkamerappartementen. Alle appartementen krijgen de beschikking over een buitenruimte. Bewoners van de onderste woonlaag krijgen een dakterras op het parkeerdek, de andere appartementen krijgen een balkon. Onder het complex komt een parkeergarage met bergingen. Meer dan de helft is intussen verkocht, aldus De Blank.


Plaats: Oegstgeest
Opdrachtgever: Hoornveste
Ramingsgroep: 7,5 – 12,5 miljoen euro


 

Reageer op dit artikel