bouwbericht

Nieuwe eyecatcher voor Scheveningse haven

woningbouw 181

Nieuwe eyecatcher voor Scheveningse haven

Coolhouse, zo heet een nieuwe ontwikkeling aan de jachthaven in Scheveningen. Het gaat om drie ‘state of the art’ penthouses, 8 lofts en 4 residences, aldus de ontwikkelaars (gebroeders Simonis Onroerend Goed BV en BAM Woningbouw).

Wonen

Bouwen 11 appartementen (3 penthouses / 8 lofts) in woontoren aan de Dr. Lelykade / 4 appartementen aan de Koppelstokstraat. Project 'Coolhouse'.

'S-GRAVENHAGE | Opgeleverd | € 1.000.000 - € 2.000.000

DAVL Studio uit Den Haag is verantwoordelijk voor het ontwerp, BAM gaat bouwen. Coolhouse moet volgens de ontwerpers dé eyecatcher van de haven worden. Vlak naast Coolhouse ligt De Rokerij, een gemeentelijk monument.     

Op de plaats van een oud koelhuis

Coolhouse verrijst op de plek waar ooit een koelhuis heeft gestaan, aldus projectmanager Dennis Huisman van BAM. ,,De geboeders Simonis waren al een tijdje bezig met deze locatie, samen met DAVL Studio. Om de plannen haalbaar en sluitend te maken, zijn wij er eind 2015 ingestapt. Het oude koelhuis is inmiddels gesloopt, het definitieve ontwerp is klaar en de omgevingsvergunning is aangevraagd.’’ 

Het gaat om riante en luxe woningen, aldus Huisman. De lofts hebben een vloeroppervlakte van 154 vierkante meter, de penthouses worden zelfs twee keer zo groot: 308 vierkante meter. De lofts en penthouses komen in het torengedeelte en worden verdeeld over zeven verdiepingen, met de ingang aan de Dr. Lelykade. Alle woningen hebben uitzicht op de zee, de jachthaven en de stad. De woningen bestaan uit grote raampartijen, de buitenruimtes zijn riant.  

Iedere woning krijgt twee parkeerplaatsen

De vier residences (grondgebonden woningen) hebben een vloeroppervlakte van 185 vierkante meter en liggen aan de Koppelstokstraat. Ook komt er een besloten stallingsgarage. Elke woning beschikt over een berging en twee parkeerplaatsen. De prijs van de woningen varieert tussen de 472.500 euro (grondgebonden woning) en ruim 1,7 miljoen euro (penthouse).  Het torengedeelte en de grondgebonden woningen worden wel aan elkaar gekoppeld.  

De belangstelling voor dit project is groot, zegt Huisman. Bijna alle woningen zijn gereserveerd. De start van de bouw staat gepland in het begin van 2017.  Plaats: Den Haag 
Opdrachtgever: Gebroeders Simonis Onroerend Goed BV en BAM Woningbouw 
Architect: DAVL Studio 
Ramingsgroep: 7.5 en 12.5 miljoen euro 

Reageer op dit artikel