bouwbericht

Hof Rittenburg, nieuwe wijk in Middelburg

woningbouw 302

Hof Rittenburg, nieuwe wijk in Middelburg

Het Zeeuwse bedrijf De Delta begint 12 mei met de bouw van achttien appartementen in Hof Rittenburg, een deelplan van Rittenburg. Deze nieuwe woonwijk, ruim van opzet, verrijst aan de westkant van Middelburg. Het stadscentrum is ongeveer 10 minuten fietsen. De wijk ligt aan het stadspark Toorenvliedt (enkele jaren geleden volledig opgeknapt) en grenst aan het buitengebied van Middelburg en het landelijke gebied van Walcheren. In Rittenburg worden tussen de 150 en 230 woningen gerealiseerd.

Wonen

Nieuwbouw 18 koopappartementen, deelplan Hof van Rittenburg, onderdeel van plan Rittenburg, Korenvliet 3, fase 1.

MIDDELBURG | Uitvoering | € 1.000.000 - € 2.000.000

Hof Rittenburg ligt aan westzijde van de nieuwe stadswijk. De Delta bouwt hier aan twee appartementgebouwen met in totaal 36 appartementen, zestien energiezuinige stadswoningen en veertien levensloopbestendige woningen.

De belangstelling voor de woningen is groot, zegt Karlijn Vantricht van De Delta. “Van het eerste appartementencomplex dat we nu gaan bouwen, zijn zestien van de achttien appartementen verkocht. Dat is een mooi begin.” Op dit moment worden grondwerkzaamheden uitgevoerd, zodat de wethouder op 12 mei het begin van de  bouw van Hof Rittenburg kan aangeven.

Het appartementencomplex krijgt vijf bouwlagen en is ontworpen door de Architecten Alliantie uit Goes. Het gaat om ruime woningen tot 138 vierkante meter. De meeste appartementen beschikken over drie slaapkamers, twee badkamers, een berging op de begane grond en een overdekte parkeerplaats.

Ook voor het tweede blok is veel belangstelling, zegt Vantricht. “Veertien appartementen staan onder optie. Ik verwacht dat we vlak na de bouwvak kunnen beginnen met het tweede blok.”

De stadswoningen, die in het hart van Hof Rittenburg worden gerealiseerd, krijgen een ruime voor- en achtertuin. Het gaat om energiezuinige woningen met een lagere EPC0-norm dan vereist, aldus Vantricht. Zo wordt er gebruik gemaakt van extra wand-, vloer- en dakisolatie, drielaags glas en zonnepanelen. Ook deze woningen zijn ontworpen door de Architecten Alliantie. De bouwstijl refereert aan de jaren twintig.

De veertien levensloopwoningen, ook in de stijl van de jaren twintig, verrijzen aan de buitenrand van de wijk. Deze woningen worden als twee-onder-een-kap gebouwd en hebben een volledig bouwprogramma op de begane grond.Plaats: Middelburg
Opdrachtgever: Bouwbedrijf De Delta
Ramingsgroep: niet bekend 

Reageer op dit artikel