artikel

Heipalen: drukte treft vooral prefabheipalen

woningbouw 668

Heipalen: drukte treft vooral prefabheipalen
Tekort aan heipalen

Bij prefabheipalen is de vraag een stuk groter dan de productie aan kan. Daardoor zijn er wachttijden van zo’n drie maanden, laat Jaap Estié, directeur van de ondernemersorganisatie voor funderingswerken NVAF, weten.

“Voorheen moest je een paar weken wachten op deze heipalen, je had ze sowieso binnen een maand. De oorzaak is hetzelfde als bij veel andere bouwmaterialen: in de crisis is de productie teruggeschroefd en hebben een aantal fabrieken hun deuren gesloten. Nu de vraag weer groot is, zijn de voorraden zo goed als op”, legt Estié uit.

De vertraging geldt volgens hem vooral voor prefabheipalen. Bij staalpalen waren altijd al levertijden tussen de 2 weken tot twee maanden. Die zijn niet langer geworden dan ze al waren. Bij grondgevormde palen kan er ook vertraging ontstaan. Niet omdat er niet genoeg materiaal beschikbaar is, maar vooral omdat er te weinig machines zijn of te weinig personeel is die deze machines kan bedienen, laat de directeur weten.

Reageer op dit artikel