artikel

Binnenstadshuis van polystyreen

woningbouw

Binnenstadshuis van polystyreen

In een zijstraat van een Amsterdamse gracht laat SBS Bouwprojecten uit Volendam een woonhuis bouwen met muren, gevels, vloeren en dak van polystyreen. Het bouwsysteem wordt geleverd door Econstructie uit Amsterdam.

De polystyreen panelen komen uit Italië en zijn aan beide zijden voorzien van stalen netten waarop 3,5 centimeter beton wordt gespoten. In de eps-vloerelementen zijn verstijvingsribben van aluminium opgenomen. Het beton van de vloeren, vloerbalken en muren wordt per verdieping in één keer gestort. “We willen het bouwsysteem op termijn in Nederland produceren”, aldus Maarten Janssen, initiatiefnemer van Econstructie. Volgens hem is het een ideaal systeem voor het bouwen in opengevallen gaten in binnensteden, zoals van Amsterdam.

Reageer op dit artikel