artikel

Renovatiedeal van start

woningbouw

Renovatiedeal van start

Vier bouwers en zes corporaties gaan van start met 11.000 nul-op-de-meterrenovaties, waardoor de energierekening voor de huurder vervalt.

Minister Blok heeft toegezegd dat hij de weg vrijmaakt voor deze innovatie. Doel van de gisteren gesloten overeenkomst is tot een betaalbaar standaardaanbod van concepten zonder energienota te komen. Nu is het aanbod duur en versnipperd.

De renovatiedeal gaat dit jaar van start met verschillende prototypen. De deelnemende partijen zijn Dura Vermeer, Volker Wessels, BAM, Ballast Nedam en de corporaties WonenLimburg, Stadlander, Woonwaard, Tiwos, Lefier en Portaal. Bij een nul-op-de-meterwoning (nom-woning) verdwijnt de energierekening voor de huurder en gaat het bedrag in plaats van naar het energiebedrijf naar de corporatie.

Reageer op dit artikel