artikel

Nieuw type woning voor onderkant van markt

woningbouw

Nieuw type woning voor onderkant van markt

De Slokker Bouwgroep wil vanaf 2014 jaarlijks circa vierhonderd zogenoemde ‘Nieuwe Spaarhuizen’ bouwen. De eerste twintig woningen gaan dit najaar in productie.

De woningen zijn volgens Eric Slokker, algemeen directeur van Slokker Bouwgroep, bedoeld voor “de onderkant van de markt”. “Een basiswoning, twee lagen met een kap, kost zo’n 75.000 euro”, aldus Slokker.

Het ‘Nieuwe Spaarhuis’ is een energiezuinige en levensloopbestendige woning met een bouwtijd van 65 dagen. “De woning heeft een epc van 0,45.” Het Nieuwe Spaarhuis is ontwikkeld door Slokker Innovate, de innovatietak van de Slokker Groep, die de woningen ook gaat produceren en monteren in de eigen fabriek van het bedrijf. “Door slim om te gaan met de constructie – de vloeren, bouwmuren en gevels zijn binnenshuis ontwikkeld – wordt 50 procent minder materiaal gebruikt dan in de traditionele woningbouw”, legt Slokker uit.

Om aan de verwachte vraag te kunnen voldoen, is een nieuwe fabriek in Zeewolde geopend.

Lees morgen het hele artikel in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel