nieuws

EMA gaat harde deadline ‘gewoon halen’: ‘Het is bijna wonderbaarlijk’

utiliteitsbouw 4604

EMA gaat harde deadline ‘gewoon halen’: ‘Het is bijna wonderbaarlijk’

Ondanks de enorme tijdsdruk gaat bouwcombinatie EMA (Dura Vermeer en Heijmans) de bikkelharde deadline van 15 november gewoon halen. Dit zei projectdirecteur Frans Rombouts dinsdag tijdens een perspreview van het in aanbouw zijnde Europese Medicijn Agentschap (EMA). Het project dat op topsnelheid moet worden gerealiseerd, loopt volgens de betrokken partijen nog steeds op schema.

Het feit dat de bouwcombinatie sinds kort dag en nacht doorwerkt (in plaats van 7.00 tot 19.00) heeft niets met vertraging te maken, stelde hij. “Nee, van te voren hadden we al voorzien dat we aan het einde van het project dag en nacht zouden gaan doorwerken. Dagelijks werken hier 500 man, op deze manier kunnen we het werk beter verdelen.”

Uitzonderlijk korte tijd

Het Europees Medicijn Agentschap wordt in een uitzonderlijk korte tijd uit de grond gestampt. Nog voordat bekend werd dat EMA daadwerkelijk naar Amsterdam zou komen (er waren ook andere gegadigden, waaronder Iltalië), lag het ontwerpplan al klaar.

Tenderfase heel snel

De tenderfase verliep ook heel snel, op 8 maart vorig jaar werd Dura Vermeer (als enige inschrijver) gekozen om het project aan te gaan en al snel haakte Heijmans aan. In 3,5 maand tijd werd van het 20 verdiepingen tellende pand het hoogste punt al bereikt.

Cobouw mocht dinsdag kreeg dinsdag alvast een voorproefje van het prestigieuze gebouw. Lees later de volledige reportage.

Reageer op dit artikel