nieuws

Opmerkelijke bouwprojecten: vijf Integrale Kind Centra

utiliteitsbouw 408

Opmerkelijke bouwprojecten: vijf Integrale Kind Centra
IKC Weesp

In de serie ‘Opmerkelijke bouwprojecten’ uit de database van Bouwberichten.nl, dit keer vijf Integrale Kind Centra.

1.IKC Weesp (foto boven)

Bouwen van het duurzame IKC Weespersluis met een brede school bestaande uit twee basisscholen / sporthal / kinderopvang aan de Fort Dierdamstraat. Het project wordt uitgevoerd in 2 fases. Fase 1 omvat twee basisscholen t.b.v. ASKO (1769 m2) en Stichting Spirit (1769 m2) / een sporthal / gymnastieklocatie en dorpshuis functie (2800 m2)/ VVE en BSO. Fase 2 omvat (voorlopig uitgangspunt) een uitbreiding van de basisscholen (1570 m2), oplevering 2e fase naar verwachting in 2025. Technisch ontwerp wordt momenteel gemaakt. Aanbesteding is nu gaande.

2.IKC Voorburg

IKC Voorburg

Bouwen, na de sloop, van het IKC Heeswijk, brede school (1.769 m2) / kinderopvang (457 m2) / gymzaal (473 m2) aan de Heeswijkstraat 2 in Voorburg West. Ontwerp is DO-gereed en nu wordt een bouwteampartner (bouwkundig aannemer en installateur E & W) gezocht voor het uitwerken van het bestek en een uitvoeringsgereed ontwerp. De sloop start naar verwachting januari 2020. Daarna volgt archeologisch onderzoek. Nationale aanbesteding. Procedure: niet-openbaar.

3.IKC Tiel

Bouwen van het IKC Passewaaij bestaande uit de basisschool De Bataaf / Kaka kinderopvang / gymzaal / wijkvereniging aan de Passewaaijse Hogeweg in de wijk Passewaaij.

IKC Tiel

4.IKC Den Haag

IKC Den Haag

Bouwen van het IKC Vroondaal met basisschool / kinderopvang/ bso / gymzaal in de wijk Vroondaal Zuid aan de Madesteinweg. Het project moet nog aanbesteed worden.

5.IKC Leidschendam

IKC Leidschendam

Bouwen, na de sloop van de huidige school, van IKC De Trampoline / kinderopvang / gymzaal aan de Haar. Modulaire bouw. De school streeft een bouwtijd na van 5 maanden. Installateurs volgen na de bouwvak.

 

Reageer op dit artikel