nieuws

Vijf opmerkelijke bouwprojecten: parkeergarages

utiliteitsbouw 1969

Vijf opmerkelijke bouwprojecten: parkeergarages
Parkeergarage Leidsche Rijn

In de serie opmerkelijke projecten uit Bouwberichten: dit maal vijf parkeergarages.

  1. Park & Ride Leidsche Rijn (foto boven)Bouwen van Park & Ride met. 620 parkeerplaatsen (zeven verdiepingen) met parkeerdak onder een pergola met PV-Cellen aan het Berlijnplein in het centrum van Leidsche Rijn. Onderin het gebouw komt een commerciële ruimte.
  1. Parkeergarage Schiphol Logistics Park

Parkeergarage Schiphol

Bouwen van een parkeergarage met 389 parkeerplaatsen (7 lagen) voor het personeel van omliggende bedrijven op het Schiphol Logististic Park. De bouw gebeurt met een modulair bouwsysteem bestaande uit een staalconstructie en prefab betonvloeren.

  1. Parkeergarage project Wisselspoor te Utrecht

Parkeergarage Utrecht

Bouwen van een parkeergarage (174 parkeerplaatsen) op het voormalige Koninklijke Nederlandse Fabriek voor Werktuigen en Spoormateriaal bij de 2e Daalsedijk in het project ‘Wisselspoor’.

  1. Parkeergarage Toneellaan te Zoetermeer

Parkeergarage Zoetermeer

Bouwen van een parkeergarage met 350 plaatsen aan de Toneellaan. De parkeergarage wordt gerealiseerd naast het in aanbouw zijnde orthopedisch centrum en wordt met het oog op de toename van het aantal patiënten gebouwd.

  1. Fietsenstalling Station Zwolle

Parkeergarage Zwolle

Bouwen, na de sloop van het busstation, van een ondergrondse fietsenstalling voor 5.475 fietsen aan het Stationsplein/Stationsweg. Dit project is onderdeel van het ‘Spoorzone’ project. StudioSK heeft de referentieontwerp schetsen gemaakt. Het project is verder uitgewerkt door Kraaijvangers Architects. Het stationsplein is ontworpen door Maxwan A+U.

 

 

Reageer op dit artikel