nieuws

Vijf bouwers in de rij voor theater Den Bosch: truc bouwteam lijkt te werken

utiliteitsbouw 2148

Vijf bouwers in de rij voor theater Den Bosch: truc bouwteam lijkt te werken

Den Bosch kiest vijf bouwers voor de volgende fase in de aanbesteding van het nieuwe theater de Parade. Na twee eerdere mislukte tenders probeert de gemeente het opnieuw met een bouwteam-contract en een plafondbedrag van 60 miljoen euro.

Nog vijf partijen zijn in de race voor het nieuwe theater blijkt uit het raadsbesluit van de gemeente. Het gaat om: Ballast Nedam (Eindhoven), Dura Vermeer (Houten), Mertens (Weert), combinatie Sprangers/Kuijpers (Breda/’s-Hertogenbosch) en combinatie Visser & Smit Bouw/Engie (Rotterdam/Oisterwijk).

Contract pas juni 2020 getekend

De gemeente verwacht in september een definitieve keus te maken en dan in juni 2020 het definitieve bouwcontract te tekenen. “Die tijd wordt gebruikt om met de aannemer de ontwerpfase verder uit te werken. Voorafgaand aan de uitvoering zal met de aannemer aansluitend een aannemingsovereenkomst worden gesloten voor de uitvoeringsfase”, licht de woordvoerder van de gemeente toe,

Theater Parade

  • Opdrachtgever: gemeente Den Bosch
  • Opdrachtnemer: 5 partijen in de race
  • Contractvorm: Bouwteam
  • Budget: 60 miljoen euro
  • Start aanbesteding nieuwbouw: 1e kwartaal 2019
  • Start bouw: voorjaar 2020
  • Oplevering: begin 2023

Den Bosch neemt ruim de tijd voor deze nieuwe poging en gooide het roer om nadat maart 2017 de tender met BAM en Ballast Nedam stuk liep. Het ontwerp is aangepast en het budget is met 10 miljoen euro opgehoogd tot 60 miljoen euro.

De DBM-opdracht is omgeturnd tot een bouwteam-opdracht om de “kieskeurige aannemers” tegemoet te komen.

Dit keer staan de bouwers in de rij. Opvallend is dat BAM helemaal is afgehaakt, maar Ballast Nedam doet ook bij deze nieuwe ronde weer mee.

Reageer op dit artikel