nieuws

Verbouwing stadhuis Bolsward prooi voor dochters Friso Bouwgroep

utiliteitsbouw 538

Verbouwing stadhuis Bolsward prooi voor dochters Friso Bouwgroep

Jurriëns Noord en Aannemingsmaatschappij Friso gaat het voormalig stadhuis van Bolsward verbouwen tot een cultuur historisch centrum. Met het project is een bedrag gemoeid van 12,9 miljoen euro.

Dat heeft moederbedrijf Friso Bouwgroep bekendgemaakt. Na het pinkerweekeinde zal begonnen worden met het eerste restauratiewerk. Na de bouwvak starten de nieuwbouwwerkzaamheden. Het gehele project wordt eind volgend jaar opgeleverd.

Het voormalige stadhuis van ruim 2400 vierkante meter en de nieuwe ruimtes van vergelijkbare grootte zullen met elkaar verbonden worden door een publieksruimte, waarvan een deel de vorm van een atrium krijgt. In de Nieuwe Waag komt een auditorium, met ruimte voor zo’n honderd mensen.

Monumentale uitstraling blijft in stand

De monumentale uitstraling van het stadhuis zal volgens vestigingsdirecteur Douwe Offringa van Jurriëns Noord in stand blijven. “Zo krijgen de nieuwe gebouwen trapgevels en worden de gemetselde gevels zorgvuldig gedetailleerd uitgevoerd.

Het pand zal door Pranger Rosier Installaties worden voorzien van een warmtepomp. Het dak van de nieuwbouw wordt gebruikt voor het plaatsen van 66 zonnepanelen.

De totale kosten van de verbouwing bedragen 12,5 miljoen. Het leeuwendeel daarvan – ruim 8,5 miljoen euro – komt voor rekening van de gemeente Súdwest-Fryslân. De provincie Fryslân draagt 3 miljoen. Ook vier Bolswarder stichtingen – de stichting Sint Anthony Gasthuis, de Hendrick Nannes en Catrijn Epes-stichting, de stichting Het Weeshuis en het Fonds Stichting Bolsward-Dronrijp 1993 – betalen mee (samen 1,25 miljoen).

Reageer op dit artikel