Alstublieft, dit artikel krijgt u cadeau van de Cobouw redactie U kunt iedere maand 1 artikel lezen. Meer lezen? Maak gratis een profiel aan.

nieuws

Lingewaard herbouwt raadhuis compleet na aanslag

utiliteitsbouw 423

Lingewaard herbouwt raadhuis compleet na aanslag

De Gelderse gemeente Lingewaard gaat het gemeentehuis helemaal opnieuw opbouwen. Als de gemeenteraad donderdag akkoord gaat met het nieuwe ontwerp staat er op zijn vroegst in de zomer van 2020 een nieuw raadhuis, staat in plannen die burgemeester en wethouders aan de raad voorleggen.

Het gemeentehuis in Bemmel raakte in augustus vorig jaar zwaar beschadigd toen een verwarde man met zijn auto de voorgevel ramde. Omdat hij gasflessen in zijn auto had, ontstond er een explosie die voor grote rook-, roet- en waterschade zorgde. De 59-jarige dader kwam bij de aanslag om het leven.

Het Lingewaardse raadhuis naar ontwerp van Inbo Architecten, was pas acht jaar oud. Maar ,,verschillende (deels wettelijke) ontwikkelingen” maakten ingrijpende aanpassing van het gebouw al noodzakelijk, aldus het college. Het nieuwe gebouw moet zeker 40 jaar dienst kunnen doen. Hoeveel de herbouw gaat kosten houdt de gemeente nog even geheim.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels