nieuws

Heijmans mag aan de slag met renovatie beddentorens AMC

utiliteitsbouw 1025

Heijmans mag aan de slag met renovatie beddentorens AMC

Heijmans heeft de voorlopige gunning ontvangen voor de renovatie van de beddentorens van het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam. Dit zijn de verpleegafdelingen waar patiënten herstellen na hun ingreep. Met de engineer- en constructopdracht is 68,5 miljoen euro gemoeid.

Dit meldt Heijmans vrijdagochtend op haar website. De verpleegafdelingen en werkplekken die zich in de F en G-toren bevinden moeten ingrijpend worden gerenoveerd om ze meer toekomstgericht te maken. Zo komen er aanzienlijk meer eenpersoonskamers, vernieuwde voorzieningen met overal een slimme en flexibele indeling en voldoende plekken voor logerende familieleden en mantelzorgers.

Het project is volgens de bouwer ook essentieel in verband met de fusie met VU Medisch Centrum (VUmc) tot Amsterdam UMC vorig jaar.

Heijmans wil bouwoverlast beperken

Heijmans heeft de voorlopige gunning naar eigen zeggen onder meer ontvangen vanwege de manier waarop de bouwer de bouwoverlast wil beperken, risico’s beheerst tijdens de ontwerp- en realisatiefase en ervoor zorgt dat dagelijkse werkzaamheden in het ziekenhuis door kunnen gaan tijdens de renovatie.

De definitieve gunning wordt in het tweede kwartaal van 2019 verwacht.

Reageer op dit artikel