nieuws

Vijf opmerkelijke bouwprojecten: kantoren mét een warmtepomp

utiliteitsbouw 1354

Vijf opmerkelijke bouwprojecten: kantoren mét een warmtepomp

Dit keer weer een selectie van vijf projecten uit Bouwberichten.nl. Nu vijf kantoren en bedrijfspanden waar warmtepompen geïnstalleerd worden.

1.Hotel/kantoor De Tweeling in Amsterdam

Herontwikkelen/renoveren/transformeren van kantoorcomplex ‘De Tweeling’ (voormalig hoofdkantoor Akzo Nobel/Stibbe advocaten) aan de Strawinskylaan. De toren van Stibbe blijft een kantoor (20.000 m2), maar de Akzo-Nobel toren wordt een hotel van de Spaanse keten Melía met de formule Innside met 328 kamers/een restaurant/skybar/ondergrondse parkeergarage (380 plaatsen, 12.500 m2). Project ‘2Amsterdam’. Sloop en bouwrijpmaken is gestart. Duurzaam project vanwege BREEAM Excellent certificaat/zonnepanelen/warmtepomp.

Project De Tweeling, Amsterdam

2.Bedrijfspand Uitgekookt te IJsselmuiden

Bouwen van een bedrijfspand t.b.v. Uitgekookt culinaire maaltijden op bedrijventerrein Spoorlanden 2 aan de Spoorstraat 39. (foto helemaal boven)

3.Kantoor Tower Ten te Amsterdam

Bouwen van Tower Ten/uitbreiden/renoveren van het bestaande kantoorgebouw (D-toren) van het World Trade Center (WTC) met extra kantoorruimte (optopping 10 verdiepingen)/fietskelder/drie paviljoenen met gekromde kapconstructie/en het bouwen van een extra naastgelegen (tiende) torengebouw (80 m) op de hoek van de Strawinskylaan/ Beethovenstraat.

WTC Amsterdam

4.Kantoor Fellenoord te Eindhoven

Herontwikkelen/verbouwen van het voormalige kantoor van de Rabobank tot kantoor aan de Fellenoord 15. Betreft ‘Fase 2 herontwikkeling Rabobank Eindhoven’. Het is een duurzaam project vanwege WKO/PV-panelen/BREEAM- Excellent certificering. Het Rijksvastgoedbedrijf is huurder van het pand. UNstudio is betrokken als vormgevend architect. Inbo Woudenberg als uitwerkende architect. Naar verwachting wordt het nieuwe kantoor eind 2019 opgeleverd. Het Rijksvastgoedbedrijf zal daarna zelf het inbouwpakket verzorgen.

Fellenoord Eindhoven

5.Kantoorvilla’s De West te Dronten

Bouwen van vijf kantoorvilla’s aan De West. Duurzaam project vanwege een intelligent ventilatie systeem en verlichtingssysteem. De eerste villa is zomer 2015 opgeleverd (installateur Breman Kampen) , en de tweede kantoorvilla begin 2017, De derde kantoorvilla is in mei 2018 opgeleverd. De bouw van de vierde kantoorvilla start naar verwachting eind 2018.

De West Dronten

Lees meer over projecten met warmtepompen

Lees meer over projecten met warmtepompen

 

Reageer op dit artikel