nieuws

Verplicht onderzoek naar gevels van hotels, ziekenhuizen en zorginstellingen

utiliteitsbouw 732

Verplicht onderzoek naar gevels van hotels, ziekenhuizen en zorginstellingen
Na uren branden zijn nog steeds stukken gele pir te zien

Gemeenten moeten de gevels van de meest risicovolle gebouwen, zoals ziekenhuizen en zorginstellingen in Nederland onderzoeken. Die opdracht krijgen ze van minister Ollongren naar aanleiding van de brand in de Grenfell Tower vorig jaar zomer. Daarbij kwamen tientallen bewoners om het leven.

“In Nederland zijn er maatschappelijke zorgen over de brandveiligheid van gevels”, schrijft de minister in een brief aan de Tweede Kamer. “Daarom heb ik gemeenten gevraagd om bij de meest risicovolle gebouwen onderzoek in gang te zetten.”

Gemeenten moeten de gebouwen waar mogelijk brandgevaar is inventariseren. Vervolgens moeten zij er op toezien dat eigenaren van deze gebouwen onderzoek uitvoeren naar de brandveiligheid van gevels. “Indien noodzakelijk moeten ze maatregelen nemen.”

Met de Vereniging Bouw- en woningtoezicht Nederland (VBWTN) en Brandweer Nederland heeft de minister een protocol opgesteld. Het onderzoek van de Engelse overheid naar de brand is nog niet afgerond.

Reageer op dit artikel