nieuws

Test maakt duidelijk: inderdaad vervormingen ijshockeyhal Thialf

utiliteitsbouw Premium 832

Test maakt duidelijk: inderdaad vervormingen ijshockeyhal Thialf

De twijfel over de veiligheid van de ijshockeyhal van Thialf in Heerenveen blijkt terecht. De ballastproef van dinsdag heeft vervormingen aan de dakconstructie laten zien. Directe sluiting van de hal was daarom terecht, aldus burgemeester Tjeerd van der Zwan van Heerenveen.

Constructeurs van atbWassenaar bekijken de komende dagen de uitkomsten van hun metingen. Ze doen dat samen met MUG Ingenieursbureau uit Groningen en bouwbedrijf Van Wijnen Noord. Komende vrijdag hoopt het team met een pakket aan maatregelen te komen, die veilig gebruik moeten waarborgen.

Burgemeester Van der Zwan had het liefst alle betrokkenen nu verteld dat de metingen een snelle oplossing aan het licht zouden brengen. “Jammer genoeg kan ik dat op dit moment niet. De enige boodschap die we nu kunnen geven is dat het op dit moment niet veilig is om de hal te gebruiken.”

Reageer op dit artikel