nieuws

IJshockeyhal Thialf per direct gesloten na twijfels over stabiliteit constructie

utiliteitsbouw Premium 2736

IJshockeyhal Thialf per direct gesloten na twijfels over stabiliteit constructie

Burgemeester Tjeerd van der Zwan van Heerenveen, heeft de ijshockeyhal van Thialf in per direct gesloten. Hij nam dat drastische besluit nadat er bij een inspectie door Antea Group twijfels ontstonden over de stabiliteit van de constructie.

De eerste vermoedens van constructieve problemen rezen bij een visuele inspectie in september, die werd uitgevoerd ter voorbereiding van een renovatie van de schaatshal waarover al langer wordt gesproken. Nader onderzoek in oktober nam de twijfels bij de constructeurs van Antea over de stabiliteit van de staalconstructie niet weg. Daarop zochten ze contact met de afdeling bouwtoezicht van de gemeente. Toen ook de gemeentelijk constructeur de veiligheid niet kon garanderen, besloot de gemeente de hal donderdagavond per direct te sluiten.

De ijshockeyhal is bij de ingrijpende renovatie en verbouwing van het Thialf schaatscomplex twee jaar terug ongemoeid gelaten. Die  operatie naar ontwerp van ZJA Zwarts & Jansma Architecten en uitgevoerd door Ballast Nedam-dochter Heddes, leidde tot een heel duurzaam sportcomplex, en moest Thialf vooral aantrekkelijk houden voor de wereldtop van het langebaanschaatsen.

De ijshockeyhal zal volgens de gemeente zeker een paar weken gesloten blijven. In die tijd wordt nader constructief onderzoek uitgevoerd en worden vervolgstappen bepaald.

Reageer op dit artikel