nieuws

Strukton wint opdracht voor upgrade D-pier Schiphol

utiliteitsbouw Premium 1777

Strukton Worksphere heeft het contract voor de upgrade van de d-pier op Schiphol in de wacht gesleept. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt, zonder een projectsom naar buiten te brengen.

Strukton wint opdracht voor upgrade D-pier Schiphol

Het bedrijfsonderdeel van de Strukton Groep  zal verantwoordelijk zijn voor zowel de bouwkundige als de elektrotechnische en werkbouwkundige werkzaamheden, die in het vierde kwartaal van dit jaar zullen starten.

De D-pier is de pier met de grootste oppervlakte en een lengte van maar liefst 550 meter. Bedoeling van de upgrade is het wachtcomfort te verhogen. Dat gebeurt onder meer door nieuwe zit- en werkplekken te creëren, luxe sanitair te installeren en groene plantenwanden te plaatsen. Ook zal er meer plaats komen voor horeca en retail.

Werkzaamheden in beveiligd gebied geeft extra dimensie aan uitvoering

Bijzonder aan het project is volgens Strukton Worksphere dat alle werkzaamheden geheel aan airside, oftewel het beveiligd gebied, worden uitgevoerd. “Dit geeft een extra dimensie aan de uitvoering”, aldus de bouwonderneming in een toelichting. De engineering, planning en logistiek zal geheel in BIM worden uitgevoerd.

Strukton is geen onbekende op Schiphol. In 2015 leverde het bedrijf de overlaagde G-pier op. “De ervaringen en kennis die Strukton Worksphere opdeed in eerdere projecten op de luchthaven, waaronder ook de huidige upgrade van de F- en G-pier, worden ingezet voor een soepele projectuitvoering”, aldus Strukton.

Reageer op dit artikel