nieuws

Dit wordt 5 jaar lang de entree voor de Tweede Kamer

utiliteitsbouw 2017

Dit wordt 5 jaar lang de entree voor de Tweede Kamer
ProEXR File Description =Attributes= cameraAperture (float): 36 cameraFNumber (float): 8 cameraFarClip (float): 1e+030 cameraFarRange (float): 100000 cameraFocalLength (float): 24.025 cameraFov (float): 73.6825 cameraNearClip (float): 0 cameraNearRange (float): 0 cameraProjection (int): 0 cameraTargetDistance (float): 2306.02 cameraTransform (m44f): [{-0.592576, -0.805515, -4.31546e-008, -72161.7}, {-0.805515, 0.592576, 6.87444e-008, 11345.3}, {-2.98023e-008, 7.54979e-008, -1, 170}, {0, 0, 0, 1}] channels (chlist) compression (compression): Zip dataWindow (box2i): [0, 0, 3999, 3999] displayWindow (box2i): [0, 0, 3999, 3999] lineOrder (lineOrder): Increasing Y name (string): "" pixelAspectRatio (float): 1 screenWindowCenter (v2f): [0, 0] screenWindowWidth (float): 1 type (string): "scanlineimage" =Channels= A (half) B (half) G (half) MT_id_01.B (half) MT_id_01.G (half) MT_id_01.R (half) MT_id_02.B (half) MT_id_02.G (half) MT_id_02.R (half) OB_id_01.B (half) OB_id_01.G (half) OB_id_01.R (half) OB_id_02.B (half) OB_id_02.G (half) OB_id_02.R (half) R (half) VRayAtmosphere.B (half) VRayAtmosphere.G (half) VRayAtmosphere.R (half) VRayDiffuseFilter.B (half) VRayDiffuseFilter.G (half) VRayDiffuseFilter.R (half) VRayExtraTex_Map #4.B (half) VRayExtraTex_Map #4.G (half) VRayExtraTex_Map #4.R (half) VRayGlobalIllumination.B (half) VRayGlobalIllumination.G (half) VRayGlobalIllumination.R (half) VRayLighting.B (half) VRayLighting.G (half) VRayLighting.R (half) VRayMtlID.B (half) VRayMtlID.G (half) VRayMtlID.R (half) VRayRawReflection.B (half) VRayRawReflection.G (half) VRayRawReflection.R (half) VRayRawRefraction.B (half) VRayRawRefraction.G (half) VRayRawRefraction.R (half) VRayReflection.B (half) VRayReflection.G (half) VRayReflection.R (half) VRayRefraction.B (half) VRayRefraction.G (half) VRayRefraction.R (half) VRayShadows.B (half) VRayShadows.G (half) VRayShadows.R (half) VRaySpecular.B (half) VRaySpecular.G (half) VRaySpecular.R (half) VRayWireColor.B (half) VRayWireCol

De tijdelijke entree voor de Tweede Kamer wordt uitgevoerd in gerecycled materiaal. Het is nog niet bekend welke bouwer het ontwerp van Zecc architecten gaat uitvoeren.

Terwijl over de renovatie van het Binnenhof nog een discussie woedt hoe duurzaam en gasloos die moet worden uitgevoerd, zijn de voorbereidingen voor de verhuizing al in volle gang. Voor het project is 475 miljoen euro beschikbaar, waarvan voor de tijdelijke huisvesting ruim 40 miljoen euro.

Eerste Kamer naar pand Hoge Raad

Voor de tijdelijke locatie van de Tweede Kamer komt een aparte publieksingang om grote aantallen bezoekers te kunnen ontvangen. Deze entree komt aan de stationszijde van het gebouw aan de Bezuidenhoutseweg 67 in Den Haag, waar de Tweede Kamer vanwege de renovatie van het Binnenhof vanaf medio 2020 tijdelijk gehuisvest wordt. Kamerleden en medewerkers gebruiken de bestaande hoofdingang aan de Bezuidenhoutseweg.

Tijdelijke entree van de Tweede Kamer, maar dan binnen. Beeld: Rijksvastgoedbedrijf/Zecc Architecten

In de oorspronkelijke planning gingen de Tweede en de Eerste Kamer allebei naar het BuZa-pand aan de Bezuidenhoutseweg. Het ministerie van Algemene Zaken zou in het centrum van Den Haag blijven, samen met de Raad van State aan het Lange Voorhout. Nu de minister-president en zijn staf tijdelijk verhuizen naar het Catshuis, is er ruimte gekomen voor eenvoudiger oplossingen, die goedkoper uitpakken.


Tijdelijke huisvesting

  • Tweede Kamer – naar Bezuidenhoutseweg 67 (nu ministerie van Buitenlandse Zaken)
  • Eerste Kamer – naar Lange Voorhout/Kazernestraat (voormalig pand Hoge Raad)
  • Raad van State – naar Lange Voorhout/Kazernestraat (voormalig pand Hoge Raad)
  • Ministerie van Algemene Zaken – waarschijnlijk naar het Catshuis

 

Reageer op dit artikel