nieuws

Vijf opmerkelijke bouwprojecten: onderwijs

utiliteitsbouw 1002

In de reeks opmerkelijke bouwprojecten uit de database van BouwBerichten.nl, dit keer de top 5 projecten uit de categorie onderwijs. Van Universiteit tot basisschool. Het hele onderwijsspectrum komt aan bod.

Vijf opmerkelijke bouwprojecten: onderwijs

1.Renoveren ‘Atlas’-gebouw T.U. Eindhoven op het Science Park aan de Zaale. BREEAM Certificaat Outstanding. Het gebouw krijgt een WKO, zeer isolerende glazen vliesgevel met een uniek ramensysteem en maakt gebruik van Smart Energy Saving Lighting. Tevens wordt dit pand de proeftuin voor ILI (Intelligent Lighting Institute).

2.Verbouwen voormalig kantoor provincie Zeeland tot HZ University of Applied Sciences. Behalve leslokalen bevat het gebouw ook een auditorium, een open leercentrum, flexibele kantoorruimten, projectgroepruimten en een restaurant.

3.Renoveren/uitbreiden DaCapo College (vml. Zuyd Hogeschool) aan de Havikstraat 5 in Sittard. Aanbesteding betreft deelname bouwteam renovatie/uitbreiden met nieuwbouw. Het bouwteam werkt samen met het reeds bestaande ontwerpteam. De opdracht omvat slopen/strippen bestaand gebouw/bouwkundige en constructieve werken/ E- en W installaties / liften en terreininrichting. Europese aanbesteding. Procedure: openbaar. Sloop is in uitvoering. Aannemer Heezen voert de sloop werkzaamheden uit.

4.Bouwen The Haque Airport Alberda College voor de opleiding luchtvaartdienstverlening. In het gebouw komen functies als een ‘learning centre’, een ‘aviation learning centre’, onderwijsruimten en ontmoetingsplekken. Europese aanbesteding, procedure niet-openbaar.

5.Verbouwen/uitbreiden/vernieuwbouw integraal kindcentrum (IKC) ‘Eigenwijs’ met een basisschool/sporthal/kinderopvang aan de Verdistraat 2-4 in Leeuwarden. t.b.v. OBS De Webster / SBAO De Trilker en Stichting Kinderopvang Friesland. Nationale aanbesteding. Procedure: niet openbaar. Termijn voor ontvangst van inschrijvingen 12 juni 2018 tijd. 12.00 uur.

Voor meer informatie over Bouwberichten.nl: kijk hier. 

 

Reageer op dit artikel